Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/16

Stolt Ståhl ser ingen rättvisa

Ljungskiletränaren Glenn Ståhl var stolt över sitt lag och tyckte att IFK Göteborg skulle haft en utvisning.

Det var en inte helt missnöjd Glenn Ståhl som kom ut från omklädningsrummet efter ett första snack med Ljungskilespelarna. Han hade förstås många positiva bilder med sig från en stark insats – även om det slutade med förlust mot IFK Göteborg.

– Jag är stolt över grabbarnas prestation. Vi är bättre än Blåvitt på det enkla och vi fuskar inte, vi är mer dedikerade och därför lyckas vi komma tillbaka. Den andra halvleken är strålande, vi spelar igenom med en väldigt bra variation av det långa och korta spelet, säger Ljungskiletränaren.

Den hårda fysiska träningen har redan gett resultat och i slutet var det LSK som jagade de allsvenska heltidsproffsen.

– Jag har väldigt svårt att se ett lag som kommer att vara bättre fysiskt förberedda än oss. Jag har förklarat för grabbarna att: ni kommer avsky mig nu, men ni kommer att förstå i april varför jag tvingar er till det, säger Ståhl och fortsätter.

– Det är vi som jagar för att få en kvittering till 3–3. Vi får inte bränsletorsk utan maler på konstant, vi kanske inte skapar så mycket målchanser men vi är där och det kommer att vara extremt viktigt.

Tycker du att ni ska ha med er en poäng i dag?

– De ska ha en gubbe utvisad, därifrån jag står och ser så är det en solklar målchansutvisning. Hade det varit vår gubbe så hade han fått ett rött, det är så typiskt de här små gängen som aldrig får med sig sådana fördelar, säger han om situationen där Blåvitts mittback Thomas Rogne drog ner Jonathan Gustafsson efter bara några minuters spel.

Vad beror det på?

– Jag passar på den.

Tror du att det kan bero på att det var tidigt i matchen?

– Det kanske var tidigt men likt förbannat så finns det ett regelverk och jag har inte sett det i efterhand, men där jag står så ser det solklart ut som ett friläge och det ska rendera i ett rött kort.

Är ni förtjänta av en poäng, eller kanske fler?

– Det finns inget som heter rättvisa i fotboll och vi släpper in två skitmål, både tvåan och trean, det har vi inte råd med. Jag måste se dem innan jag kan analysera och det är på ett sätt bra att de kommer nu. Men jag hade inte stått här och tyckt att det hade varit fruktansvärt oförtjänt om vi hade fått med oss en poäng, det ska jag erkänna.

I slutändan var det en positiv bild som Glenn Ståhl summerade ihop ifrån Ljungskiles första tävlingsmatch för året.

– Att gå in med 0–3 och vinna andra halvlek med 2–0 på deras hemmaplan, där finns något att bygga på. Vi har lagt en ribba, så här bra är vi när alla följer våra principer.

Läs också: