Storförlust i premiären trots starkt målvaktsspel

IFK Uddevallas största och svåraste match någonsin. Då gjorde målvakten Marcus Gerd en kanoninsats och hyllades av motståndarna. Men det blev inga poäng.

ANNONS
|

På förhand var det en tuff match för IFK Uddevalla. Lägg då till att trion Hector Maravilla, Mergim Berisha och Mido inte kunde spela på grund av de två varningar de drog på sig i den förra Champions league-omgången.

Det blev förlust. Till slut var den tydlig och siffrorna 6–0 skvallrar en del om hur premiären mot Acqua & Sapone futsal från Pescara såg ut.

Det var heltidsproffs mot ett kompisgäng om vi ska dra det så långt. Ändå kunde IFK stå upp under stora delar av matchen.

Gerd räddade 18 skott

Allra bäst var Marcus Gerd. Målvakten fick 48 skott mot sig varav 24 på mål. Trots sex insläppta var han nöjd med sin egen insats.

ANNONS

– Det var jätteroligt att spela och mäta sig med de bästa på klubblagsnivå, säger Gerd som också gjorde en jättematch mot Leo i förra omgången av Champions league.

– De här är flera klasser bättre offensivt. Det räckte att vi tappade boll en gång så var de två-tre fria. En bra erfarenhet att möta dem.

IFK-tränaren Mikael Alfredsson:

– Marcus gör en fantastisk match och han håller oss vid liv i den första halvleken. Han brukar steppa upp i viktiga matcher och visa att han är en av Sveriges bästa målvakter.

Beröm från legendaren

I det andra målet stod en av världens bästa. Den italienske veteranen Stefano Mammarella räddade allt som kom mot honom.

– Vi fick inte hål på målvakten och var lite för flacka i avsluten. Tråkigt för vi gjorde en bra match i 34 minuter men tappade allt sista sex, säger Alfredsson besviket efter matchen.

Mammarella var en av Pescaraspelarna som kom fram till Marcus Gerd efter matchen.

– Han tog ett snack efteråt och sa att han var väldigt imponerad av mig. Extra kul att få beröm av en sådan spelare. Jag får jämföra honom med fotbollens (Gianlugi) Buffon, en legendar inom futsalen.

Det grämer IFK-målvakten att det till slut blev sex insläppta mål.

ANNONS

– Tre hade jag kunnat nöja mig med men vi orkade inte de sista minuterna när de malde på. Totalt sett är det ändå en godkänd insats av oss, säger Marcus Gerd.

Champions league, Main round, grupp 5

A & S Pescara–IFK Uddevalla 6–0 (2–0)

Mål: Fabricio Calderolli 2, Jonas Pinto 2, Murilo Ferreira, Gabriel Lima

Apoel–Mostar 4–0 (0–0)

Återstående matcher

Torsdag: A & S Pescara–Mostar, Apoel–IFK Uddevalla

Lördag: IFK Uddevalla–Mostar, Apoel–A & S Pescara

ANNONS