Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Målkalas. Grebbestad öppnade 2017 med en 5–0-vinst.

Storsegrar för herrlagen i division 2

IFK Uddevalla hade inga bekymmer att besegra Gunnilse och Grebbestad slog Lysekil i sin första match för året.

Efter 0–0 mot Ljungskile har IFK Uddevalla verkligen hittat målet. DM-segern med 9–1 mot IFK Lane följdes upp av 6–0 mot Gunnilse på lördagen.

– Ett bra resultat och det var många sekvenser som var bra. Samtidigt finns det att jobba på och det var en svår värdemätare för Gunnilse var svaga, säger IFK-tränaren Jörgen Ericson.

Sebastian Jaconelli gjorde två mål och fick sällskap i målprotokollet av fyra till. Gustav Kjellström, Jonas Andersson, Ibrahim Tahini och Joakim Berggren såg till att IFK nu har gjort 15 mål på två matcher.

– Även om vi möter lite svagare motstånd så bådar det gott inför framtiden. Det finns mycket att bygga på, säger Ericson.

Redan på tisdag väntar nästa match för IFK – en tuff sådan då superettanlaget Örgryte står på andra sidan.

– Nyttigt för våra killar att känna på tufft motstånd. Inspirerande, säger tränaren om tisdagskvällens match på Öisgården där hemmalaget väntas komma med ett starkt lag.

I helgen har IFK också gjort klart med två spelare till. Jonas Andersson och Marcus Larsén skrev på och nu är truppen i det närmaste klar.

– Pusselbitarna börjar falla på plats. Sedan får vi se vad som händer och vad som dyker upp.

IFK Uddevallas division 2-kollega Grebbestads IF spelade sin första match under 2017 när de mötte Lysekils AIK i DM. Skillnaden mellan femman och tvåan skulle visa sig tydlig och slutresultatet blev 0–5 på Kronbergsvallen.

Grebbestad hade två av säsongens nyförvärv i startelvan, Erik Andreasson och Hugo Stenelind. Anfallaren Andreasson från Munkedals IF fick dessutom göra mål i debuten.

– Det var ringrostigt, som alltid när man spelar säsongens första match, sa Grebbestadstränaren Matti Demegård till Strömstads tidning efter matchen.

Övriga målskyttar var Olle Kristoffersson (2), Mathias Hegeland och ett självmål.

Grebbestad spelar nästa match i DM på onsdag då nyblivna division 5-laget Hamburgsund står på andra sidan.