Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

SM-silver. Här är gänget som ordnade ännu en finalplats i SM-slutspelet.

Strålande helg av Oddevold U17

Oddevolds U17-pojkar hade på söndagen chansen att upprepa IFK Uddevallas SM-seger, men föll mot Sunnanå i finalen.

– Vi ser det som vi vann ett silver efter en mycket fin insats och en välspelad final mot ett bra lag, säger tränaren Peter Larsson.

Det blev en mycket jämn final mot Skellefteåklubben Sunnanå som har en fin futsaltradition och som fanns med i USM-slutspelets alla klasser med undantag för P15.

Lagen möttes redan i helgens gruppspel. Där blev det 1–1 och Oddevold som tog gruppsegern efter en lika jämn match som finalen, men när det gällde kampen om guldet var marginalerna inte på Oddevolds sida.

Sunnanå satte sina lägen, medan Oddevold fick det svårare, inte minst på grund av Sunnanås uppoffrande försvarsspel.

Sunnanå tog ledningen i matchen, men bara 30 sekunder senare kvitterade Oddevold genom Philip Hällgren på pass från tekniske och irrationelle Anton Engelbrektsson, båda lagets bästa anfallare under helgen. I försvaret var det lagkaptenen Philip Engelbrektsson och offensive Altrin Binaku som utmärkt sig.

SM-silver i futsal, men laget har inte specifikt tränat futsal på två år.

– Vi jobbar med det vi är bra på som positionsförsvar, disciplin och teknik. Vi går ju bra även utomhus också och har tagit oss riktigt långt i ligacupen och slagit meriterat motstånd som IFK Göteborg och Elfsborg, säger Peter Larsson.

Kanske kommer lagets revansch där.