Robin Strömberg under provspelet med Häcken.
Robin Strömberg under provspelet med Häcken. Bild: DENNIS YLIKANGAS

Strömberg erbjuds inget kontrakt av Häcken

Provträningen med Häcken resulterade inte i något kontrakt. Så vad händer med Robin Strömberg, 26, nu?
– Vi får se. Jag vet att det finns en hel del intresse i superettan, säger han.

ANNONS

I november bjöd Häcken in Ljungskiles skyttekung Robin Strömberg till provspel. Det blev träning i två veckor och två matcher med klubbens U21-lag.

LÄS MER:Allsvenskan lockar Robin Strömberg

Men 26-åringen erbjuds inte något kontrakt. Sonny Karlsson, sportchef i Häcken, om varför de inte valde att gå vidare:

– Han har spelat som en av två forwards eller som droppande. Det vi letar efter är en ensam center. Jag tyckte att han var riktigt bra och han skulle kunna ingå i vår trupp, men det är inte det vi tittar efter, säger han till Göteborgs-Posten.

Robin Strömberg meddelade att han ville gå vidare i karriären efter sista omgången av division 1 södra. Då hade han just vunnit skytteligan för andra året i rad och även tränat med allsvenska GIF Sundsvall.

ANNONS

LÄS MER:Skyttekungen jagas av allsvenska toppklubben: ”En av Sveriges största och bästa”

– Jag har inte gjort klart med någon klubb, men jag vet att det finns en hel del intresse i superettan, säger Strömberg till GP.

Ett rykte som funnits med under lång tid är att Gais är intresserade. Även superettanlaget Norrby IF har nämnts även om det är obekräftade uppgifter. Anfallaren kommenterar inga klubbnamn men nivån är intressant.

– Superettan har hela tiden varit en ganska realistisk målsättning att komma till de senaste året. Med de två säsongerna jag har gjort, både vad gäller mål och prestation, så tror jag inte att allsvenskan är omöjlig heller. Det kan finnas möjligheter, men superettan är mer inom räckhåll.

I Ljungskile har de ännu inte gett upp hoppet om att Robin Strömberg ska bättra på sin redan fina målstatistik. Det trots att anfallaren själv har sagt att han lämnar klubben.

LÄS MER:Robin Strömbergs sagolika avslut: ”Min sista show på Skarsjövallen”

Bosse Wålemark i fotbollsutskottet ser gärna att Strömberg stannar på Skarsjövallen.

– Vi vill ha honom kvar, det är givet, men han vill uppåt och det ligger i hans händer. Om han inte skulle inte hitta en annan klubb så kan vi bli ett alternativ igen, säger Wålemark till Bohusläningen.

ANNONS