Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Genom samtal och enkäter har Rössö engagerat spelartruppen innan de kontrakterade en tränare till nästa säsong. Bild: Håkan Fredriksson
Genom samtal och enkäter har Rössö engagerat spelartruppen innan de kontrakterade en tränare till nästa säsong. Bild: Håkan Fredriksson

Styrelsen om beslutet: "Alla var inte överens"

Många har engagerat sig i Rössö den senaste tiden. Föreningen har lyssnat på spelarna innan de – i oenighet – åter kontrakterade Niklas Christensson som tränare.

Sedan Jerker Lundin hoppade av uppdraget som IK Rössös ordförande för två veckor sedan har resterande del av styrelsen gemensamt skött arbetet. Den första uppgiften var att knyta en A-lagstränare till föreningen.

LÄS MER: Efter avhoppen – så går Rössö vidare

Valet föll på Niklas Christensson som därmed återvänder till klubben han jobbat för de fem senaste åren.

Spelarna har varit delaktiga

– Vi har haft ett arbete med spelarsamtal och spelarenkäter samt diskussioner i styrelsen. Efter en urvalsprocess kom vi fram till att erbjuda Niklas uppdraget, säger Karl Fors, ledamot i Rössö, som sköter kontakten utåt för styrelsen.

LÄS MER: Niklas Christensson återvänder till Rössö

När det beslutades att Niklas Christensson inte skulle erbjudas en förlängning av sitt avtal i oktober var det en oenig styrelse som beslutade det. Samma sak gällde när tränaren åter kontrakterades.

– Alla var inte överens men vi tog ett majoritetsbeslut i demokratisk ordning, säger Karl Fors.

Rössös styrelse meddelar att de har haft ”ett antal” namn på tränare uppe för diskussion och fört samtal med flera.

"Finns ett stort engagemang"

På sin hemsida skrivet föreningen att det har varit en ”turbulent tid”.

– Vi har fått till oss mycket synpunkter om hur vi skött ärendet. Det finns ett stort engagemang runt oss och vi vill använda det på rätt sätt för att utveckla föreningen. Det är naturligt att ha åsikter runt vårt A-lag och vi hoppas att det fortsätter att finnas en kreativ dialog framåt, säger Karl Fors.

Närmast väntar arbetet med att skriva kontrakt med spelare och ledare inför nästa säsong. I skrivande stund har alla årets avtal gått ut.

– Vi har inte kommit särskilt långt med det och Niklas tillsammans med styrelsen ska ta tag de frågorna. Vi har inte hört att någon spelare vill lämna oss i alla fall, säger Fors.