Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Pia Sundhage har sedan 2018 varit förbundskapten för flicklandslaget. Så sent som i måndags var F16-landslaget i Bohuslän för att spela Nordisk flick. Nu uppges hon vara nära att ta över Brasiliens landslag. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

Sundhage uppges förhandla om nytt toppjobb

Pia Sundhage kan vara nära ett nytt jobb som förbundskapten – och inte för vilket land som helst.
Enligt Globo ska hon nämligen förhandla om att ta över Brasiliens landslag.

Få kan mäta sig med de meriter som Pia Sundhage kammat ihop inom världsfotbollen. Senaste tunga medaljen kom när hon ledde Sveriges landslag till ett minst sagt bragdartat OS-silver i Brasilien 2016.

Innan dess ledde hon även USA till dubbla OS-guld.

Sedan hon tackat för sig i det svenska landslaget och lämnat över stafettpinnen till Peter Gerhardsson har Pia Sundhage varit förbundskapten för flicklandslaget.

Förhandlar med Brasilien

Nu ser hon ut att vara nära ett nytt toppjobb inom landslagsfotbollen, enligt Globo ska hon nämligen sitta i förhandlingar med Brasiliens landslag.

Den nu sittande förbundskaptenen i Brasilien, Vadão, ser nämligen ut att få lämna sin post efter uttåget ur VM i Frankrike och enligt sajten ska Sundhage vara favoriten för att ta över uppdraget.

”Förbundets tanke är att erbjuda ett långtidskontrakt och ett förslag att förnya landslaget. De vill också höra om vilka tankar och planer Pia kan presentera, om de lägger fram ett jobberbjudande”, skriver Globo.

GP söker Pia Sundhage för kommentar.