Fredrik Söderqvist kvitterade Borås AIK:s ledning två gånger, men det blev ändå inga poäng till IFK Uddevalla. (arkivbild) Bild: Erik Weiefors

Superdramat i Borås spetsade till SFL-toppen

Ett rött kort, en långstraff och ett sent segermål. Det var mycket dramatiskt när Borås AIK och IFK Uddevalla möttes i Svenska futsalligan.

|

En tidig ledning och ett sent segermål föll rätt för Borås. En poängförlust och ett märkligt rött kort gick emot IFK Uddevalla. Måndagskvällens toppmatch i SFL hade mycket av det mesta.

Till slut hade Borås vunnit med 3–2 och toppstriden står nu mellan fyra lag inför avslutningen av säsongen.

Tidig hemmaledning

Hemmalaget Borås öppnade i ett rasande högt tempo och jobbade till sig två frisparkar på kort tid. De fick utdelning omgående. Ricky Lundberg hittade Robin Yarsuvat och den senare vände bort Mergim Berisha innan han satte ledningsmålet under Viktor Jansson i IFK-målet.

Målet öppnade upp matchen som bjöd på chanser åt båda hållen. Robert Bagger och Fredrik Söderqvist hade var sitt läge när IFK Uddevalla tog över mer och mer. Viktor Säf i BAIK-målet kunde dock hålla tätt under hela den första halvleken med mycket skicklighet och viss akrobatik.

Intensiteten, underhållningen och viljan att vinna skvallrade om att det var en toppmatch som spelades i Boråshallen.

– Vi är inte med från början, vi slarvar och skickar iväg passningarna. Nu måste vi ta löpningarna för varandra, sa IFK-kaptenen Granit Berisha i pausintervjun med Eurosport.

Söderqvists vänster gjorde två

Den andra halvleken var något mer statisk. Borås bevakade sin ledning med ett lågt försvarsspel samtidigt som de satte sitt hopp till snabba kontringar. Det höll i knappt tolv minuter. Då hittade Kristian Legiec till Fredrik Söderqvist som rullade in 1–1 med sin vänster.

Med ett par minuter kvar fick Emilio Rossi sitt andra gula kort, till stor förvåning för många och honom själv. Med en spelare mer på planen så gjorde Borås Arjan Mostafa 2–1.

Kvitteringen skulle återigen komma från Fredrik Söderqvists vänster. När Borås drog på sig sin sjätte frispark förvaltade landslagsmannen tiometersstraffen till 2–2.

Avgörande i slutsekunderna

Då var det två minuter kvar.

Och ännu inte över.

Borås landslagsspelare Mattin Najafi petade in 3–2 med 43 sekunder kvar.

Den gången hade inte IFK Uddevalla något svar. Trots ett par skott ända in på slutsignalen.

– Vi missar för mycket lägen. Vi har allt bollinnehav och har många lägen men är inte tillräckligt effektiva, sa tvåmålsskytten Söderqvist till Eurosport efter matchen.

Förlusten var IFK Uddevallas femte för säsongen och just nu ligger laget tvåa i tabellen, en poäng efter Örebro FC som dock har en match mer spelad.

Här hittar du alla resultat och tabellen i Svenska futsalligan.