Så här såg LSK-supportrarnas läktare ut när Oddevold och Ljungskile möttes i somras.
Så här såg LSK-supportrarnas läktare ut när Oddevold och Ljungskile möttes i somras. Bild: Lasse Edwartz

Supportrarna satsar på spektakulärt läktartifo

När spelarna kommer in på Skarsjövallen för lördagens Uddevalladerby kommer det att vara med en ovanlig inramning. Supporterföreningen LSK fans planerar att synas över stora delar av den norra läktaren.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Ett flaggkaos.

Det är så Kristin Lundholm, ordförande i LSK fans, förklarar arrangemanget som de planerar att genomföra inför lördagens Uddevalladerby

– Vi satsar på tifo till den här matchen. Vi har köpt in nya flaggor och det blir ett flaggkaos tillsammans med massa kräpprullar och banderoller. Vi ska klä hela läktaren i grönt och vitt, säger Lundholm.

LÄS MER:Förutsättningarna inför ödesderbyt mellan LSK och Oddevold

"Vill ha en perfekt inramning"

Att det är ett lokalderby samtidigt som seriesegern och uppflyttningen till superettan kan säkras gör matchen speciell. Supportrarna har jobbat mot lördagens högtidsstund under en lång tid.

– Det är "all in" på den här matchen. Vi har köpt in material och lagt alla resurser vi har på det här och hoppas att vi ska ta serien på lördag. Då vill vi ha en perfekt inramning. Vi har haft mycket flaggor förut men det här blir bland de största tifon vi gjort, i alla fall materialmässigt, berättar Kristin Lundholm som har hjälp från ytterligare fem-sex personer i LSK fans tifogrupp.

ANNONS

LÄS MER:Allt och lite till talar för LSK-seger

Ordföranden tror att det här blir det största tifo som de har arrangerat sedan Ljungskile spelade i allsvenskan 2008.

– Det blir något utöver det vanliga, säger hon.

I övrigt planerar LSK fans ingen officiell marsch till matchen på Skarsjövallen. Många kommer att samlas på restaurang Bella mare innan och sedan står Ljungskilesupportrarna på sin vanliga plats på läktaren.

LÄS MER:LSK överväger att anlita extra säkerhetsvakter till derbyt mot Oddevold

Oddevoldsupportrarna ger inte upp

I Oddevolds supporterförening, Bohus Bataljon, laddar de inför derbyt på samma sätt som tidigare år. De samlas i centrala Uddevalla innan en gemensam bussresa till Skarsjövallen. Intresset är lägre än tidigare år på grund av lagets tabellposition i division 1 södra.

– Läget är tufft och många vet om det men vi kommer att finnas där. Så länge det finns en strimma hopp så ger vi inte upp och det är alltid kul att vinna ett derby. Det känns klart att de (Ljungskile) kommer att gå upp men de behöver inte vinna på lördag, säger Tommy Carlsson, ordförande i Bohus Bataljon.

Tifo

Ordet tifo kommer från italienska tifosi som betyder supporter. Ett tifo är ett läktararrangemang som är vanligt inom fotbollen. Det kan vara flaggor, skyltar, konfetti eller banderoller som hålls upp just före avspark eller i halvtid av matchen.

ANNONS