Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

I våt och torrt. Susann Sannefjäll är alltid på plats när Oddevold spelar – ovasett och det är hemma, borta, regn eller solsken. Och alltid är kameran redo att ta nya bilder.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Susann står alltid på Oddevolds sida

Har du sett någon match med Oddevold så har du säkert mött Susann Sannefjäll. Hon är alltid på plats när favoritlaget spelar. Nu kan hon prisas för sitt supporterskap.

Spelbolaget Unibet delar för andra året ut priset Årets fan – ett pris som ska gå till någon som "står upp för sitt lag, sin förening eller sin idrottsidol, i vått och torrt, på ett schyst sätt", som företaget skriver.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Av hundratals nominerade supportrar i Sverige har nu tio finalister utsetts. En av dem är Susann Sannefjäll, Oddevoldsupporter från Uddevalla.

– Jag trodde aldrig att jag skulle går så långt bland så många supportrar i hela Sverige, säger Susann som fick beskedet om finalplatsen i torsdags.

Hon tror sig vet vilka som har nominerat henne till priset och anledningen är att hon troget följer Oddevold, både hemma som borta. Spelar Oddevold så är Susann Sannefjäll där, så enkelt kan man uttrycka det.

– Jag har inte missat en enda seriematch med A-laget på fyra säsonger. Det var en bortamatch mot Gauthiod som blev flyttad med kort varsel på grund av dåligt väder och då kunde jag inte, berättar hon.

Varför åker du på alla matcher?

– Det är kul, annars hade jag inte hållit på. Man ska följa sitt lag i med och motgång och då tycker jag att man ska vara på plats.

Vad är det bästa med att följa Oddevold?

– Jag vet inte. När killarna gör en bra match kanske. Eller när serien drar igång på våren, då är det spännande och runt bortamatcherna finns det en stark gemenskap.

Hur reagerar spelarna?

– I sista matchen mot Höllviken borta hälsade de oss välkomna innan matchen. Och de tackar oss supportrar efteråt.

Just den matchen var mot redan avsågade jumbon och Oddevold hade i stort sett bara äran att spela för. Trots det gjorde Susann resan till Malmö och årets sista seriematch.

– Det är alltid tre poäng att spela om. Då kan man inte bara strunta i det, säger hon.

En jury där bland andra Glenn Hysén och Alexander "The Mauler" Gustafsson ingår ska i slutet av december utse en vinnare i tävlingen.

Vinnaren får ett personligt pris som är värt cirka 10 000 kronor. Dessutom material att skänka till sin favoritförening för den dubbla summan.