I våt och torrt. Susann Sannefjäll är alltid på plats när Oddevold spelar – ovasett och det är hemma, borta, regn eller solsken. Och alltid är kameran redo att ta nya bilder.
I våt och torrt. Susann Sannefjäll är alltid på plats när Oddevold spelar – ovasett och det är hemma, borta, regn eller solsken. Och alltid är kameran redo att ta nya bilder.

Susann står alltid på Oddevolds sida

Har du sett någon match med Oddevold så har du säkert mött Susann Sannefjäll. Hon är alltid på plats när favoritlaget spelar. Nu kan hon prisas för sitt supporterskap.

ANNONS
|

Spelbolaget Unibet delar för andra året ut priset Årets fan – ett pris som ska gå till någon som "står upp för sitt lag, sin förening eller sin idrottsidol, i vått och torrt, på ett schyst sätt", som företaget skriver.

Av hundratals nominerade supportrar i Sverige har nu tio finalister utsetts. En av dem är Susann Sannefjäll, Oddevoldsupporter från Uddevalla.

– Jag trodde aldrig att jag skulle går så långt bland så många supportrar i hela Sverige, säger Susann som fick beskedet om finalplatsen i torsdags.

Hon tror sig vet vilka som har nominerat henne till priset och anledningen är att hon troget följer Oddevold, både hemma som borta. Spelar Oddevold så är Susann Sannefjäll där, så enkelt kan man uttrycka det.

ANNONS

– Jag har inte missat en enda seriematch med A-laget på fyra säsonger. Det var en bortamatch mot Gauthiod som blev flyttad med kort varsel på grund av dåligt väder och då kunde jag inte, berättar hon.

Varför åker du på alla matcher?

– Det är kul, annars hade jag inte hållit på. Man ska följa sitt lag i med och motgång och då tycker jag att man ska vara på plats.

Vad är det bästa med att följa Oddevold?

– Jag vet inte. När killarna gör en bra match kanske. Eller när serien drar igång på våren, då är det spännande och runt bortamatcherna finns det en stark gemenskap.

Hur reagerar spelarna?

– I sista matchen mot Höllviken borta hälsade de oss välkomna innan matchen. Och de tackar oss supportrar efteråt.

Just den matchen var mot redan avsågade jumbon och Oddevold hade i stort sett bara äran att spela för. Trots det gjorde Susann resan till Malmö och årets sista seriematch.

– Det är alltid tre poäng att spela om. Då kan man inte bara strunta i det, säger hon.

En jury där bland andra Glenn Hysén och Alexander "The Mauler" Gustafsson ingår ska i slutet av december utse en vinnare i tävlingen.

ANNONS

Vinnaren får ett personligt pris som är värt cirka 10000 kronor. Dessutom material att skänka till sin favoritförening för den dubbla summan.

Fakta: Årets fan

Kriterierna för att bli Årets fan: Utmärkelsen Årets fan tilldelas den/de som under året utmärkt sig för sitt engagemang och sitt stöd för ett lag eller en utövare. Årets fan ska ha visat exceptionellt engagemang i en positiv anda, svarat för en sund läktarkultur och följt föremålet för sitt supporterskap i vått och torrt, i framgång såväl som i motgång."

Unibet om Susann: "En mer hängiven supporter än Susann är svår att hitta. Hon har länge följt Oddevold i såväl framgångar som motgångar, vilket inneburit spel i både Allsvenskan som i serier ned till division 2. Susann har en svårslagen matchnärvaro och de senaste fyra åren har hon inte missat en enda match, inklusive träningsmatcher. Susann står på lagets sida oavsett resultat och division."

ANNONS