Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mål igen. Robin Strömberg satte sitt nionde mål för den här säsongen, men det räckte inte till mer än oavgjort i matchen mot Rosengård.

Svagt Ljungskile tog inte chansen

Toppen mot botten, och en chans för Ljungskile SK att gå upp i serieledning. Men den här söndagen ville det sig inte. – Vi är alldeles för dåliga, säger tränaren Glenn Ståhl efter 1–1.

En fotbollsmatch på en söndagseftermiddag i juni lockar vilken fotbollsälskare som helst. Men just den här söndagen bjöds det varken på fint väder eller någon vidare fin fotboll på Skarsjövallen.

Topplaget Ljungskile ställdes mot tabelljumbon FC Rosengård som faktiskt bara hade plockat en enda poäng inför matchen.

Matchen startade i ett ruskigt tempo, trots att den blöta planen ibland gjorde det svårare för lagen att hitta ett snabbt spel. Och redan efter åtta minuter tog gästerna från Malmö ledningen, från egentligen ingenstans.

– Vi har flaggat för den här matchen, för den är skitlurig. Jag har varit livrädd för att vi ska tro att vi har någon form av falsk trygghet, och vi visste att det här är ett lag med många individuella skickligheter, säger tränaren Glenn Ståhl.

Lyckligtvis dröjde det inte länge innan LSK hade hittat tillbaka in i matchen. Redan två minuter efter baklängesmålet var det kvitterat. Och nog var det Robin Strömberg även den här gången. Hans nionde mål på lika många matcher.

Efter målet var det egentligen LSK för hela slanten. Rosengård hade en handfull farliga omställningsmöjligheter, men det var hemmalaget som stod för bollinnehavet och trycket framåt. I hopp om nytändning valde Glenn Ståhl att göra ett byte i paus. Ut gick Viktor Mollapolci, och in kom unge talangen Niclas Holgersson. Och strax därefter byttes Jonathan Gustafsson in.

Men, som sagt, den här dagen ville det sig inte för LSK. 1–1 stod sig hela matchen igenom, och Rosengård fördubblade därmed säsongens poängskörd.

– Vi är alldeles för dåliga. Vi har så mycket tekniska brister, både i passningsspelet med att leverera och att ta emot den, och vi spelar varandra dåliga generellt sett. Det ser uppjagat och stressigt ut. Vi löper och krigar, men det tekniska utförandet är skitdåligt.

Poängen gör att Ljungskile fortsatt ligger i topp, men nu har Utsikten tagit över andraplatsen. LSK hade dock chansen, i och med Landskronas förlust under lördagen, att gå upp i serieledning.

– Självklart svider det lite extra, men samtidigt handlar det om att vi måste prestera bättre. Det här är vår hemmaplan, och vi har folk som åker hit och tittar på oss. Det här håller inte. Det är för dåligt rakt igenom.

Härnäst väntar två tuffa bortamatcher i Oskarshamn och Mjällby. Då vill Glenn Ståhl se ett annat Ljungskile.

– Det handlar om att vi får bryta ihop först, sedan utvärdera det här i morgon. Sedan är det bara att fortsätta att slåss och träna vidare. Och inte minst med de tekniska utförandena som inte var bra nog i dag. Det får bli mantrat för den kommande träningsveckan.