Sverige klart för åttondelsfinal i EM

Sverige är klart för åttondelsfinal i EM! Det står klart redan innan Blågults sista gruppspelsmatch mot Polen – tack vare hjälp från Danmark.

ANNONS
|

Efter kryss mot Spanien och seger över Slovakien satte sig Sverige i en fin position för avancemang i EM.

Efter krysset mellan Spanien och Polen i lördags stod det klart att Sverige blir som sämst trea i gruppen, oavsett resultat i onsdagens match mot Polen, den sista i gruppspelet.

Fyra av sex grupptreor går vidare till åttondelsfinal men Sverige behöver inte vänta till onsdag för att vara säkra på slutspel – redan nu är det klart att Blågult är vidare.

I och med Österrikes seger över Ukraina i grupp C och Danmarks 4–1-kross över Ryssland i grupp C kan inte Sverige bli en av de två sämsta treorna.

ANNONS

Måndagens resultat innebär att grupptreorna i grupp B och C har tre poäng efter avslutat gruppspel, alltså sämre än Sveriges i nuläget fyra poäng.

Sveriges match mot Polen är dock fortsatt viktig. Går man vidare som grupptrea väntar en gruppetta i åttondelsfinalen. Skulle Sverige däremot vinna mot Polen och därmed vinna gruppen väntar en grupptrea i nästa steg. Slutar man tvåa i gruppen väntar en annan grupptvåa i åttondelsfinal.

LÄS MER:Sverige vann EM-rysaren mot Slovakien

ANNONS