Sveriges Petrit Zhubi gjorde två mål i Sverige VM-kvalmatch mot Ryssland. Det blev ändå förlust. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Sverige sänkta efter Zhubis superstart

Det tog bara 19 sekunder för Sverige att ta ledningen mot Ryssland. Sedan vaknade VM-tvåan.

|

Sverige ställdes inför en minst sagt svår uppgift när VM-kvalet i futsal inleddes på onsdagen. Ryssland var VM-tvåa (2016) och EM-trea (2018). Världsnationen skulle också vinna relativt bekvämt.

Trots att Petrit Zhubi satte 1–0 redan efter 19 sekunder så varade den svenska lyckan inte så länge. Ryssland vände och ledde med 1–5 efter drygt tolv minuter.

Zhubi fick dock sista ordet i den första halvleken då han satte 2–5 med 17 sekunder kvar.

I den andra halvleken drygade Ryssland ut sin ledning och matchen slutade 3–7. Albert Hiseni gjorde det sista målet.

Sverige fortsätter VM-kvalet med att möta hemmanationen Kroatien under torsdagen.