Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nöjd. Skadade svenske landslagskaptenen, IFK Uddevallas Kristian Legiec var, liksom förbundskaptenen Matija Dulvat (t.h.),  nöjd med andraplatsen i Nordic cup. Bild: BILDBYRÅN
Nöjd. Skadade svenske landslagskaptenen, IFK Uddevallas Kristian Legiec var, liksom förbundskaptenen Matija Dulvat (t.h.), nöjd med andraplatsen i Nordic cup. Bild: BILDBYRÅN

Sverige tvåa efter storseger mot Norge

Spelet må ha svajat lite under veckan, men när Nordic cup avslutades på lördagen visade svenska futsallandslaget klassen och krossade Norge med 6–1.

Segern innebar att Sverige efter nio poäng på fyra matcher tog en andraplats i den femte upplagan av cupen. Sverige vann premiäråret 2013 och har där efter placerat sig som trea, tvåa och fyra.

– En bra avslutningsmatch av killarna. de pressade högt och jobbade verkligen som ett lag idag. det fanns en härlig glöd, säger landslagets och IFK Uddevallas skadade stjärna Kristian Legiec som följt turneringen från läktarplats.

Sverige började turneringen med seger mot värdnationen Danmark och följdes av en klar förlust mot Finland och en oväntat knapp vinst mot Grönland.

– När det gäller Finland är de svåra att utmana när vi inte har alla spelar tillgängliga, men sett till turneringen som helhet vinner vi tre matcher och även när vi inte spelar så bra. Det är en styrka, säger Legiec till Bohusläningen.

Från läktarplats har han kunnat följa de sex lagkamraterna i Uddevalla och berömmer bland andra Fredrik Söderqvist – som stod över lördagsmatchen – för hans comeback i blågult.

– Han har gjort det väldigt bra och har nog spelat sig tillbaka in i landslaget nu.

Petrit Zhubi, som gjort flera mål och målgivande passningar under veckan, stod för ett nytt mål genom ett vackert 2–0 mot Norge och har varit en bärande spelare i laget.

– De andra är också bra, stabila, säger Legiec och nämner Viktor Jansson som var nära att få hålla nollan på lördagen.

Vid svensk ledning 4–1 valde norrmännen att spela med en extra utespelare, men Jansson och det svenska försvaret höll undan och kunde istället öka på till både 5–1 och 6–1 och där även Mergim Berisha hade ett skott i stolpen.

Legiec själv hoppas att vara tillbaka i spel om några veckor, men han vill skynda långsamt, inte minst med kommande VM-kval i januari.

Även förbundskapten Matija Dulvat var som helhet nöjd med prestationen i Nordic cup.

– Det är en bedrift att klara andraplatsen och sammantaget har Nordic Cup varit positivt för oss, även om vi kunde ha gjort det bättre. Det ger hopp inför kommande matcher, säger han till svenskfotboll.se

– Under veckan har laget vänt och vunnit matcher mot både Danmark och Grönland samt hämtat upp två mål mot Finland. Det är detta jag vill se – att spelarna tror på det till sista minuten. Vår mentalitet är bra och det gör mig glad.

Han har passat på att prova flera spelare och ägnat träningspassen mellan matcherna till att slipa på fasta situationer och ett varierat anfallsspel.

– Mot Finland hade vi en period där vi tog ut målvakten och spelade fem mot fyra, och det kommer vi att behöva i VM-kvalet nästa månad.

Matchfakta

Futsal, Nordic Cup, Ringköping, Danmark

Sverige–Norge 6–1 (3–1)

0–1 Simon Chekroun (8), 0–2 Petrit Zhubi (9), 0–3 Nima Kadivar (10), 1–3 Tobias Schjetne (21), 1–4 Mattin Atai Najafi (21), 1–5 Simon Chekroun (37), 1–6 Nima Kadivar (38)

Slutställning, Nordic cup: 1) Finland 2) Sverige 3) Danmark 4) Norge 5) Grönland