Sviten bruten i söderettans tidiga seriefinal

Robin Strömberg gjorde mål som vanligt. Men trots det bröts Ljungskiles obesegrade svit. Landskrona var bättre i den tidiga seriefinalen.

|

Visserligen var det bara femte omgången av division 1 södra men både Ljungskile och gästande Landskrona hade skrapat ihop tio poäng. Med det var de bäst i serien inför lördagens match.

På ett kallt och blåsigt Skarsjövallen gav LSK de skånska gästerna ett kallt mottagande. Jakob Olsson fälldes och den utmärkte domaren Fredrik Oppong blåste straff redan efter elva minuter.

Från punkten gjorde Robin Strömberg inget misstag och därmed sitt femte seriemål på lika många matcher. Efter den fina starten tappade Ljungskile sakta greppet om matchen – för att aldrig riktigt komma tillbaka.

Ett spelskickligt Boislag hade bollen och Rasmus Alm, Måns Ekvall och Thierry Zahui bland många skickliga spelare, kunde rulla runt. LSK fick jaga. Målchanserna var lätträknade men farligare ju längre matchen led. Till slut kunde inte Zac Lubin och försvaret hålla emot.

Ett långt och lågt inlägg från höger efter dryga timmen hittade Edafe Egbedi fri på den bortre stolpen och det var kvitterat. Några minuter före full tid kunde Thierry Zahui prickskjuta in segermålet på en frispark från 25 meter. Ljungskile var ett slaget lag för första gången i år och en besviken trupp samlades länge i omklädningsrummet efter matchen.

Glenn Ståhl var återhållsam när han till slut kom ut.

– Det handlar om att vi måste våga äga boll och göra det bättre. Det är ström i bollen och vi är inte tillräckligt noga, det blir stressigt och vi får korta anfall, analyserade han.

Omar Jagne kom inte till start på grund av knäproblem och ersattes av Alexander Mellqvist i anfallet. Denne fick också kliva av i början av andra halvlek och då fick Jakob Olsson kliva fram bredvid Strömberg. Det förändrade inte så mycket för Ljungskile som inte fick anfallsspelet att stämma.

– Passningskvaliteten är för dålig samtidigt som vi möter ett bollskickligt lag, säger Glenn Ståhl.

Det bästa laget ni har mött hittills?

– Ja. De har några individer som är riktigt bra, inte minst mittfältaren som gör sista målet.

Första serieförlusten var också första förlusten på sju matcher om man räknar med försäsongens matcher.

– Det svider. Jag får åka hem och titta på vad vi kunde ha gjort annorlunda. Det är alltid lätt att vara efterklok men jag tycker att det är två billiga mål vi släpper in, avslutade Ståhl.

Ljungskile har Husqvarna borta i nästa omgång. Nästjumbon Husqvarna har bara en poäng och ställs mot nollpoängaren FC Rosengård på söndagen.

Bohusläningen rapporterade från matchen. Läs mer här:

Matchfakta

Division 1 södra

Ljungskile SK–Landskrona Bois 1–2 (1–0)

Mål: 1-0 Robin Strömberg, straff (12), 1-1 Edafe Egbedi (61), 1-2 Thierry Zahui (87)

Så spelade LSK: Zac Lubin - Hampus Bohman, Roger Thompson, Linus Dahl, David Frölund (72) - Jonathan Gustafsson (85), Aleksandar Kitic, Patrik Wallin, Jakob Olsson - Robin Strömberg, Alexander Mellqvist (53).

Ersättare: Simon Forslund, Filip Karlin (72), Viktor Mollapolci (85), Hampus Dahlqvist (53), Niclas Holgersson, Simon Svanberg, Gustav Hallberg