Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Emma Karnström är en målskytt av rang och kommer att saknas i topptippade Rössö. Bild: Janne Johansson
Emma Karnström är en målskytt av rang och kommer att saknas i topptippade Rössö. Bild: Janne Johansson

Tänkta måldrottningen skadad – skapar problem för Rössö

Hon nätade i premiären och är lagets förmodade måldrottning. Men i hemmapremiären får Rössö klara sig utan Emma Karnström.
– Jag hoppas vara tillbaka om tre eller fyra matcher, säger hon.

Trots att Emma Karnström missade stora delar av fjolårets vårsäsong gjorde hon nio mål och slutade tolva i skytteligan i division 1 norra Götaland. Efter Irvina Bajramovics flytt till Mallbacken och Elitettan är det Emma Karnström som är den tilltänkta måldrottningen i årets Rössö.

Den centrala forwarden började säsongen bra och gjorde mål direkt i seriepremiären, men på tisdagskvällens träning sträckte hon baksida lår. En skada hon är bekant med sedan tidigare.

– För två år sedan sträckte jag samma baksida två gånger på raken, men den här gången var det lite lindrigare, säger Emma Karnström.

"Inget att ljuga om"

Med andra ord missar hon hemmapremiären på fredag.

– Självklart hade jag velat spela en så rolig match och Qviding är alltid en tuff motståndare. Jag hoppas vara tillbaka om tre eller fyra matcher. Men jag måste också vara klok och inte börja träna för tidigt.

Emma Karnströms skada betyder problem för Rössö under de kommande matcherna.

– Vi har ingen naturlig ersättare som central forward när hon är borta. Det är inget att ljuga om, men vi har löst det förut och någon kommer att få spela på en ovan position. Vem vill jag inte avslöja även om jag har mina idéer, säger tränaren Niklas Christensson.