Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dubbelmatch. Hector Maravillas IFK Uddevalla ställs inför två tuffa matcher – på två dagar när Norrköping och Borås kommer till Agnebergshallen i helgen. Bild: Håkan Fredriksson
Dubbelmatch. Hector Maravillas IFK Uddevalla ställs inför två tuffa matcher – på två dagar när Norrköping och Borås kommer till Agnebergshallen i helgen. Bild: Håkan Fredriksson

Tätt matchande för IFK:s landslagsspelare

Två tuffa landskamper startade veckan. Två tuffa SFL-matcher avslutar den. Flera av IFK Uddevallas nyckelspelare matchas hårt i viktiga roller för landslag och klubblag.

Ett seger i måndags och en förlust i tisdags. Det var vad futsallandslaget fick med sig från två träningslandskamper mot Nederländerna. Kristian Legiec gjorde tre mål och Albert Hiseni två i veckans landskamper.

De båda IFK Uddevallaspelarna en spelade en stor roll i Matija Dulvats landslag. Även Fehim Smajlovic, Mido och Emilio Rossi matchades hårt mot det högre rankade motståndet.

Dubbelt viktig. Albert Hiseni spelade mycket i veckans landskamper. Till helgen väntar nya matcher med IFK Uddevalla. . Bild: Erik Weiefors
Dubbelt viktig. Albert Hiseni spelade mycket i veckans landskamper. Till helgen väntar nya matcher med IFK Uddevalla. . Bild: Erik Weiefors

– Jag är imponerad av segern i måndags. Sedan är jag extra glad att våra killar fick mycket speltid och låg bakom alla målen. Som tränare är jag väldigt nöjd att de får spela, säger IFK Uddevallas tränare Hector Maravilla som följde matcherna hemifrån.

LÄS MER: Sprudlande Sverige sänkte Nederländerna

LÄS MER: Slarvigt Sverige straffades av Nederländerna

Även IFK-målvakten Viktor Jansson var med i landslagstruppen. Under slutet av den andra matchen fick han debutera och höll nollan under de dryga tio minuter han spelade.

Tre dagar får landslagsspelarna vila efter dubbellandskampen. Sedan väntar ny dubbelmatch i Svenska futsalligan där spelschemat är tätare i år för att klämma in 26 omgångar. IFK spelar två matcher på två dagar i helgen och har en del skadebekymmer.

"Alla vill slå oss"

Norrköping är lördagens motståndare i den första. Östgötarna har startat säsongen med två förluster. IFK Uddevallas Hector Maravilla har kollat på deras matcher mot Örebro FC och Djurgården.

– De har tappat en del spelare och är ett nytt gäng från förra året. De sätter hög press och skapar en del chanser så det gäller att vi inte slappnar av. Alla vill slå oss nu efter framgångarna som vi har haft.

På söndagen väntar Borås AIK som har inlett SFL med två raka segrar, precis som IFK, Örebro FC och Nacka. Dessutom var det Borås som vann SFL södra förra säsongen och var IFK:s SM-finalmotståndare 2017.

"Alltid händelserika matcher"

Stämpeln seriefinal är väl tidig att sätta, men det är en toppmatch mellan två av Sveriges bästa klubbar. Hector Maravilla minns förra årets möte i Agnebergshallen.

– Det är alltid tuffa, händelserika och målrika matcher mot Borås. Vi har revansch att utkräva efter att de vann med fyra sekunder kvar i förra årets match. Det var första gången de tog poäng mot oss här hemma, säger tränaren och tar till klyschan om en match i taget.

– Vi vet att det är två matcher i helgen men tar lördagen först, sedan fokuserar vi på nästa.

Inför matcherna

Svenska futsalligan

IFK Uddevalla–Norrköping futsalklubb

Agnebergshallen: lördag, 15.00

IFK Uddevalla–Borås AIK

Agnebergshallen: söndag, 16.00

Läget i laget: Fyra spelare är skadade och kommer inte att spela i helgen. Petrit Zhubi (revbensskada), Mergim Berisha (lårskada), Granit Berisha (ansiktsskada) och Marcus Gerd (ryggskada).