Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Tacka Micke för Pavey och Istrefi

Han har kört 150 mil för Ljungskiles räkning den senaste veckan. Att kalla Micke Johansson för veckans LSK-hjälte är inte alls fel. – Jag gör det för föreningen, säger han.

Micke Johansson jobbar ideellt för Ljungskile SK. I lördags körde han 120 mil Ljungskile-Stockholm tur och retur för att Kenny Pavey skulle hinna signera sitt kontrakt. Men det började inte med det. Det var mer dramatiskt än så. Arbetet med att signa både Kenny Pavey och Gais Gzim Istrefi var i full gång. När det stod klart att spelarna bestämt sig lämnade Micke Ljungskile klockan 18.15. Första stoppet blev Göteborg.

– Jag mötte upp Gzim och Kjell Pettersson i Gais på motorvärgsuppfarten mot Landvetter. Där stod vi med blinkande bilar medan Gzim skrev på och sedan var det full fart mot Stockholm och förbundet, berättar Micke Johansson när Bohusläningen träffar honom i Varberg dit han också åkt för klubbens räkning.

När Micke Johansson närmade sig Stockholm mötte han upp en tjejkompis som giudade honom rätt till förbundet där han gick in genom dörrarna 23.37. Då var Pavey redan på plats.

– Sedan var det skrivet och klart 23.50. Då satt vi och drack kaffe en stund. Jag sov över i Stockholm och kom i säng vid fyratiden, säger han.

På söndagsmorgonen satte han sig i bilen och körde hem till Ljungskile. På måndag förmiddag åkte han ner till kansliet för att lämna in de påskrivna kontrakten. Då ringde det igen. Det var tränaren Tor-Arne Fredheim som glömt matchtröjan till den årliga upptaktsträffen i Varberg.

Det var bara att sätta sig i bilen och köra de 32 milen tur och retur Ljungskile-Varberg. På hemvägen passade han på att ta med sig Aleksandar Kitic som skulle hem till träningen.