Kvalhjälte. Tobias Carlsson från Grebbestad gjorde ett av målen när Varberg besegrade Öster i allsvenska kvalet.
Kvalhjälte. Tobias Carlsson från Grebbestad gjorde ett av målen när Varberg besegrade Öster i allsvenska kvalet. Bild: KRISTER ANDERSSON

Tobias Carlsson kvalhjälte för Varbergs Bois

Vilda glädjescener bröt ut efter slutsignalen och Varbergs kvalseger mot Öster. Mitt bland jublande spelare och ledare stod målskytten Tobias Carlsson.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Varbergs Bois spelar allsvensk fotboll även nästa säsong. I söndags besegrades Öster 2–1 på Varberg energi arena. Därmed gick Bois segrade ur båda kvalmatcherna med samma resultat och vinner totalt 4–2.

– Det är en go känsla att det är över. Jag tycker matcherna påminner lite om varandra. Det var bara ett mål som skiljde innan sista matchen. Och det är ingen bortamålsregel som gäller, säger Tobias Carlsson.

Grebbestadssonen, som är inlånad från BK Häcken, spelade en huvudroll i kvaldramat.

Avslutningen på säsongen blev minnesvärd när han i den 76:e minuten och vid bortre stolpen nickade in 2–1. Sista målet i matchen och mittbackens andra fullträff för säsongen.

ANNONS

Varberg inledde matchen bäst. Robin Tranberg gav hemmalaget ledningen efter 26 minuter och jublade framför Bois-klacken på kortsidan. Tränare Joakim Persson såg laget hålla ställningen fram till halvtidsvilan.

– Vi började inte matchen jättebra. De har en del halvchanser, men vi är effektiva och gör mål på vårt första riktiga anfall. Sedan tycker jag att vi försvarar oss bättre under matchens gång, säger Tobias Carlsson.

Öster hade dock inga planer på att ge upp och ökade pressen. I den 66.e minuten fick man utdelning genom Jesper Westermark. Spänningen steg inför 3738 åskådare.

– Det var inga bra tankar då. Och det var en bra period för dem. De började överbelastade på båda kanterna och fyllde på i boxen med fler spelare, säger Tobias Carlsson.

Varbergstränaren agerade, bytte in bland andra mittbacken Oliver Stanisic och gick upp på en fembackslinje.

– Efter bytet blev det bättre för oss, säger Tobias Carlsson.

Tio minuter senare fick Varberg inkast djupt nere på Östers planhalva. Inbytte Eliton Júnior kastade långt. Först nådde Joakim Lindner högst.

Nickskarven vidare mot Tobias Carlsson. 27-åringen kastade sig fram med pannan och nickade in 2–1. Målet blev spiken i kistan.

– Det är euforiskt, framför allt eftersom de gjorde 1–1 tio minuter tidigare. Det har varit en tuff avslutning på säsongen för oss, men det är mycket som som släpper när allt är klart, säger han.

ANNONS

Varbergs Bois, som gick upp i allsvenskan för två år sedan, gjorde vad som krävdes mot tabelltrean från superettan.

När domare Mohammed Al-Hakim blåste av matchen firade Varbergs spelare, ledare och supportrar. Tobias Carlsson avslutade säsongen med att hjälpa Varberg till nytt allsvenskt kontrakt.

– Det är förstås skönt. Mitt första år i elitfotbollen var i Varberg. Det var ett väldigt bra år och det är en klubb som jag tycker mycket om. Nu blir det lite ledigt ett tag. Jag har tre år kvar på kontraktet med BK Häcken.

Är du öppen för en fortsättning i Varberg, eller gäller Häcken?

– BK Häcken är utgångspunkten.

ANNONS