Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Tobias Carlsson spelade 27 av 30 matcher för Grebbestad i division 1 södra under 2018. Här är han i närkamp med Oddevolds Mido i derbyt på Siljevi inför över 1000 personer. Bild: Håkan Fredriksson

Tobias Carlsson: "Vemodigt att lämna nu"

I Grebbestad vann Tobias Carlsson tre seriesegrar. Men hans sista säsong slutade med nedflyttning.
– Synd att jag inte fick lämna under bättre förutsättningar.

Åtta säsonger i Grebbestads A-lag sedan debuten som 16-åring. Mer än så blir det inte – den här gången – för Tobias Carlsson.

Nu har han bestämt sig för att lämna moderklubben för superettan och Varbergs Bois. Självklart är det med ett visst vemod.

"Tagit hand om mig"

– Det blir nervöst såklart men samtidigt känner jag att det är dags. Jag ville inte spela i division 2 igen, säger Carlsson.

Vad har Grebbestad betytt för dig?

– Jättemycket. De har fostrat mig och tagit hand om mig på väldigt många sätt. Det känns vemodigt att lämna nu efter den första säsongen som det gått lite dåligt. Synd att jag inte fick lämna under bättre förutsättningar och att vi hade hållit oss kvar.

I moderklubben är det dubbla känslor när en trogen spelare går vidare i karriären. Peter Svensson är sportchef i Grebbestads IF:

– Tråkigt på ett sätt men samtidigt kul för "Tottes" skull. Han är värd chansen och jag är säker på att han kommer att ta den. Han har fin högerfot, är lugn och trygg med bollen och viktig i speluppbyggnaden som mittback.

Lojal mot Grebbestad

Peter Svensson har följt Carlssons karriär på nära håll.

– Det är en av favoritkillarna. Han hörs inte så mycket men har alltid varit lojal mot föreningen, det är jag säker på att han fortsätter att vara även om han bär grönsvart tröja framöver.

Fler anbud än Varberg fanns, både från superettan och division 1. Även tidigare säsonger har andra klubbar visat intresse för den spelskicklige mittbacken. Ändå har han stannat i moderklubben fram tills nu.

– Jag har trivts väldigt bra med killarna, laget och samhället. Sedan har jag fått spela mycket och vi har hela tiden tagit kliv uppåt. Det har inte funnits någon anledning att lämna.

Historisk målskytt

Debuten kom 2011, då i division 4. Åtta säsonger senare kan den nu 23-årige Tobias Carlsson blicka tillbaka på tre seriesegrar. Dessutom fick han göra klubbens första mål i division 1, hemma mot Oskarshamn.

– Jag kommer givetvis att följa hur det går för dem och sedan kommer jag att vara hemma på sommaren så mycket jag kan.

Den 7 januari startar Varbergs Bois sin försäsong och innan dess planerat Tobias Carlsson att flytta till Göteborg och pendla söderut. Han har också planer på att börja plugga till hösten.