Tor-Arne Fredheim tar över som tränare i FC Trollhättan efter Jörgen Ericson, och det är således han som fått uppdraget att ta klubben tillbaka till elitfotbollen igen.
Tor-Arne Fredheim tar över som tränare i FC Trollhättan efter Jörgen Ericson, och det är således han som fått uppdraget att ta klubben tillbaka till elitfotbollen igen.

Tor-Arne Fredheim tar över FC Trollhättan

Nedflyttningen till division 2 var ett kraftigt streck i räkningen, men nu laddar FC Trollhättan om. "Klubben har allt som behövs för att bli en elitförening", säger nye tränaren Tor-Arne Fredheim.

ANNONS
|

Tor-Arne Fredheim dök upp som ett bollplank till dåvarande FCT-tränaren Jörgen Ericson redan tidigare i höstas, men när klubben ramlade ur division 1 för några veckor sedan trodde sportchefen Daniel Lennartsson inte att det skulle vara möjligt att Tor-Arne skulle vara den som leder återtåget till ettan.

Men Lennartsson hade fel.

En träff mellan honom och Fredheim i torsdags (i Jönköping), följt av telefon- och mejlkontakt under gårdagen, sedan var man överens om ett tvåårskontrakt.

– Jag tog jobbetför att jag sett att det finns potential i truppen, och FCT har allt som behövs för att bli en elitförening. Det finns en organisation som redan är inarbetad och bra träningsmöjligheter.

ANNONS

Samtidigt ser även Tor-Arne nedflyttningen som en missräkning:

– Det var ett hack nedåt, det är givetvis skillnad på division 1 och division 2, men det är bara att ta nya tag.

Och när det gäller spelartruppen är arbetet redan i full gång:

– I tvåan får vi i första hand titta på spelare i närområdet, sådana kontakter är redan tagna, och sedan får vi se vilka spelare vi vill ha kvar också, det är där vi börjar. Närområdet är dessutom något som Tor-Arne har bra koll på efter sin sejour i superettan med Ljungskile:

– Det stämmer, jag har sett mycket fotboll här.

Träningen startar han redan kommande vecka, måndag-tisdag.

– Det ska bli spännande, det märks att de vill något med föreningen, och det gillar jag.

Daniel Lennartsson,FC Trollhättans sportchef, har svårt att dölja sin förtjusning över att man lyckats knyta Tor-Arne Fredheim till en fortsättning i klubben:

– Vi är givetvis jätteglada över den här tränarvärvningen. Vi fortsätter att sikta mot elitfotbollen och då måste vi ha någon som vet hur den ser ut, och det har vi nu.

Och Lennartsson fortsätter:

– Under hösten kunde vi se honom jobba på nära håll, och det är precis den typ av ledare vi vill ha in i det här läget.

ANNONS
ANNONS