Torbjörn Nilsson återvänder till Blåvitt

Han är en av klubbens största spelare genom tiderna - nu återvänder Torbjörn Nilsson till Kamratgården. Klubbikonen blir ny assisterande tränare till Alf Westerberg. – Det känns väldigt inspirerande och något jag verkligen ser fram emot, säger han till klubbens hemsida.

ANNONS
|

Under tisdagen lämnade både huvudtränaren Jörgen Lennartsson och assisterande tränaren Magnus Edlund Kamratgården med omedelbar verkan. Den tidigare assisterande tränaren Alf Westerberg tog över huvudansvaret för resten av säsongen. Hur resterande del av tränarteamet skulle se ut var fortfarande oklart under tisdagen. På onsdagsmorgonen kom så ett besked som lär göra många blåvita supportrar i stugorna själaglada. Torbjörn Nilsson återvänder till klubben som assisterande tränare till Alf Westerberg.

–Jag har haft kontakt med Torbjörn sedan ett tag tillbaka. Inte direkt angående tränarjobb men vi har velat engagera Torbjörn med hela hans bakgrund. När Alf och jag satt och diskuterade i måndags kväll så flödade jättemånga namn förbi. Alf var tvungen att ta ett beslut om vad som skulle passa. Han satt jättelänge med Torbjörn för att se om det skulle vara bra. Om det skulle kunna passa. Han kände att det skulle kunna bli jättebra, säger klubbens sportchef Mats Gren.

ANNONS

Var han aktuell som huvudtränare?

– Nej, om det ska komma in någon utifrån och sätta sig in i truppen behövs det mer tid.

Torbjörn Nilsson, som kallades "Gud" av IFK Göteborgs supportrar under sin tid som spelare, har inte varit verksam i elitfotbollen sedan han lämnade Göteborgs FC 2013. 63 år gammal är han nu tillbaka på Kamratgården i blåvita färger. Kontraktet gäller säsongen ut.

– Jag ska inte säga att det är som att komma hem till mammas gata. Det är nya människor och nya lokaler och till och med en hybridplan. Men det känns väldigt inspirerande och något jag verkligen ser fram emot. Jag har sett ett flertal matcher den här säsongen och har ganska bra koll på laget och truppen, säger Torbjörn Nilsson i samma pressmeddelande.

Thomas Ohlsson kommer också stärka upp ledarsidan under den kommande tiden. Han kommer dela sin tid mellan A-lag och U19-truppen. Ytterligare en assisterande tränare ska tillkomma till organisationen.

– Det är inte klart vem det är än. Vi har försökt hinna lösa allt nu på morgonen. Det är framför alltAlf som måste känna att det ska bli bra. Därför har vi en som ligger och väntar, säger Mats Gren.

Övriga ledarstaben kommer bli densamma som tidigare.

ANNONS

– Det är ingenting klart. Vi har sagt säsongen ut sedan får vi titta vidare hur det ser ut. Nu kommer jag helt klart sitta lugnt i båten. Jag kommer inte vara ute och jaga. Jag har inte gjort det tidigare heller. Det har varit spekulation om att folk som jag inte ens har pratat med har tackat nej, säger Mats Gren.

När hoppas du ha den andre assisterande på plats?

– Det är Affe framförallt som ska känna sig trygg i den personen. Jag vill inte säga om det är imorgon eller nästa måndag. Vi har bollat namn nu sedan i måndags kväll.

ANNONS