Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Tidigare derbyn mellan Ljungskile och Oddevold har varit riktiga publikmatcher.  Bild: Sebastian LaMotte
Tidigare derbyn mellan Ljungskile och Oddevold har varit riktiga publikmatcher. Bild: Sebastian LaMotte

Traditionell derbyuppladdning för trogna supportrar

Både Oddevolds och Ljungskiles tränare stannar till hos supportrarna inför Uddevalladerbyt.

På lördag klockan 15.00 startar matchen mellan Oddevold och Ljungskile på Rimnersvallen. Lagens supportrar samlas ett par timmar före avspark i centrala Uddevalla.

Hemmalagets supporterförening Bohus bataljon har bokat in sig på Mortens som bjuder in de blåklädda fotbollsfansen. Utöver mat och dryck så kommer tränaren Janne Carlsson förbi med senaste nytt kring laget vid halv tvåtiden.

Mat, dryck, sång och souvenirer

– Det blir en traditionell uppladdning. Vi pratar, äter, umgås och säljer souvenirer, säger Tommy Carlsson, Bohus bataljons ordförande.

LSK-fans samlas på Harrys och även här ska tränaren besöka uppladdningen. Jörgen Wålemark kommer vid 13.00 och har möjligen med sig någon spelare.

– Vi har inget mer på programmet än mat, dryck och lite sång, säger Lars Olsson, ordförande i LSK-fans.

Ingen av supporterföreningarna har någon officiell marsch till Rimnersvallen utan folk får ta dit på eget hand. Ljungskiles fans är hänvisade till sektion A med egen ingång vid matchklockan. De kommer sedan att stå på betongläktaren under "Snikens kulle", precis som förra året.

Solen höjer temperaturen

Söderettan har bara fyra omgångar kvar och varken Oddevold eller Ljungskile har någon chans till topplaceringar i tabellen. Ändå verkar intresset för Uddevalladerbyt vara stort.

– Det kan bli häftigt igen även om det inte är lika upphaussat som tidigare. Det väntas bli uppehåll och sol på lördag men det blir nog färre folk än i fjol, tror Tommy Carlsson.

– Det känns som att tempen är hög från Ljungskiles sida. Folk pratar om samlingen och anmäler sig. Det beror nog på att formkurvan är fin och Jörgen ingett laget trygghet, säger Lars Olsson.

Nytt LSK-kryss?

Båda supportrarna tror på en målsnål match, som derbyn ofta blir.

– 1–0 och "Nacka" (Albin Skoglund) gör målet. Han har har varit nära många gånger nu, säger Carlsson.

– Derby är derby. Det blir 1–1 och Aniekpeno Udo gör målet. Ljungskiles nionde 1–1-match i år i så fall, säger Olsson.

Även fjolårets derby på Rimnersvallen slutade 1–1. Det spelades i maj inför 2 478 personer. Höstmötet 2017 såg 2 053 personer Oddevold vinna med 2–0 på bortaplan.

Årets vårderby på Skarsjövallen vann LSK med 4–1 inför 2 334 personer.