Göteborgs Julia Zigiotti Olme, Filippa Angeldahl och målvakt Jennifer Falk jublar med Kronprinsessan Victorias pokal.
Göteborgs Julia Zigiotti Olme, Filippa Angeldahl och målvakt Jennifer Falk jublar med Kronprinsessan Victorias pokal. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Tränarens sms till spelarna: ”Allt kommer lösa sig”

Den nya vändningen i såpoperan kring Göteborg FC är att klubben nu kommer räddas. Enligt uppgifter till GP ska spelarna ha fått ett sms av tränare Mats Gren om att ”allt kommer lösa sig”.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Enligt uppgifter till Expressen är inte det sista ordet sagt kring klubbens överlevnad.

Göteborg FC uppges nämligen räddas kvar i damallsvenskan med hjälp av sponsorer.

Enligt uppgifter till GP har Mats Gren i ett sms-utskick till spelartruppen meddelat att ”allt kommer att lösa sig” och att det kommer kommuniceras ut mer information inom kort.

Många turer kring klubbens vara eller inte vara

Tidigare under dagen berättade Öis ordförande Joacim Nordh att man kallat till ett extra styrelsemöte för att diskutera ett eventuellt övertagande av Göteborg FC:s plats i damallsvenskan, vilket SVT var först att rapportera om.

– Vi pratade lite om det i går kväll. Vårt damlag har vi respekt för och har tagit ett strategiskt beslut kring hur det ska växa framöver. Men när det här med GFC kom upp tycker jag det är mitt ansvar att se om vi ska omvärdera frågan i styrelsen. Det är inte konstigare än så, sa Nordh till GP.

ANNONS

Men nu är beslutet fattat och det står klart att Öis inte vill slå sig samman och ta över Göteborg FC:s plats i damallsvenskan.

Öis uttalande kring frågan publicerades på klubbens hemsida efter att kvällens extrainsatta styrelsemöte avslutats vilket stadgar bland annat följande.

Eftersom det är kort om tid finns det tyvärr inte möjlighet att utreda frågan på ett grundligt sätt. Utöver en grundlig utredning ska frågan även behandlas på ett årsmöte och medlemmarna har beslutanderätt. I dagsläget finns det tyvärr inget vi kan bidra med för att säkerställa att Göteborg som stad har en representant som spelar Allsvenskt fotboll i Göteborg under 2021.”

ANNONS