Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rössö-målvakterna Linnea Samuelsson (till vänster) och Alexandra Josefsson (i mitten) fick chansen att träna med Kopparberg/Göteborg som i fjol var extremt nära att vinna SM-guld.  Bild: Bildbyrån/Joel Hansson
Rössö-målvakterna Linnea Samuelsson (till vänster) och Alexandra Josefsson (i mitten) fick chansen att träna med Kopparberg/Göteborg som i fjol var extremt nära att vinna SM-guld. Bild: Bildbyrån/Joel Hansson

Trio från Rössö fick chansen i Sveriges näst bästa klubb

Det blev en annorlunda fredag för Linnea Samuelsson, Alexandra Josefsson och Jennifer Davidsson. Med kort varsel åkte trion från Rössö och tränade med allsvenska Kopparberg/Göteborg.
– Träningspasset gav mig en otrolig vilja att träna ännu hårdare, säger Linnea Samuelsson.

Kopparberg/Göteborgs landslagsmålvakter – Loes Geurts och Jennifer Falk – är båda på landslagsläger i Sydafrika.

Plötsligt stod Sveriges näst bästa lag utan målvakter. Det gjorde att Rössös målvaktspar: Alexandra Josefsson och Linnea Samuelsson, tillsammans med ytterforwarden Jennifer Davidsson, fick chansen att träna med toppklubben.

– Det var fokus från minut ett. Skulle vi dricka vatten så fick vi springa. Förklarade de någonting, så sa tränarna det bara en gång. Spelarna tog verkligen vara på tiden. Allt gick bam, bam, bam. Det var lite mer på riktigt och det var roligt att uppleva, säger Linnea Samuelsson.

Ny upplevelse

Av förklarliga skäl var träningspasset något alldeles extra: en situation som Rössö-spelarna aldrig tidigare upplevt.

– Det gällde verkligen att hänga med. Istället för att spelarna använde tre eller fyra tillslag så tog de ett. Allt gick så mycket fortare och det var roligt att få känna på den nivån.

Linnea Samuelsson fortsätter:

– Jag höll absolut inte samma klass som dem, men nu ska jag hem och träna som bara den. Passet med Kopparberg/Göteborg gav mig en otrolig vilja att köra ännu hårdare. Det är på deras nivå jag en dag vill spela.

Får fler chanser

Trions erfarenhet kan få effekt på kommande träningar med division 1-klubben hemma i Uddevalla.

– Förhoppningsvis kan vi ta med oss deras beteende till passen i Rössö. Om vi kan vara så fokuserade och disciplinerade som dem så hade det höjt oss som lag.

Rössö-spelarna gjorde ett starkt intryck på ledarstaben i Kopparberg/Göteborg. Redan den här veckan, tisdag och fredag, får de chansen igen. Alexandra Josefsson och Linnea Samuelsson har tackat ja, medan Jennifer Davidsson fick lämna återbud på grund av en resa.

– Det känns så inspirerande att få träna med dem. Det är coolt att se hur seriösa de är och på vilket stort allvar som de spelar fotboll. När det är träning, så är det träning. Det är så det ska vara och det är häftigt att få vara en del av, säger Linnea Samuelsson.