Trio klar för spel med Ljungskile

En forward som lovar mål, en rutinerad karaktärsspelare och en mångsidig anfallare. Tommy Filipovic, Alexander Mellqvist och Jonathan Gustafsson har bestämt sig för spel i Ljungskile den kommande säsongen.

ANNONS
|

Tre spelare presenterades samtidigt på Uddevalla arena. Alexander Mellqvist som förlänger kontraktet, Tommy Filipovic som imponerat under en veckas provspel och Jonathan Gustafsson som gjorde sin första Ljungskileträning på tisdagen.

Samtliga tre är centrala spelare där två av dem har rötterna i Lilla Edet, Mellqvist och Gustafsson. Den tredje, Filipovic, är skåning och en vass målskytt de senaste säsongerna. 39 mål i division 4 för Klippan och 21 mål för Hässleholm i tvåan bekräftar det.

Den Perstorpsfostrade anfallaren har dessutom en otvivelaktig tro på sig själv.

– Jag är en väldigt stark spelare, en forward som gör mål på de flesta chanserna jag får. Jag skapar alltid chanser så det lär bli många mål här också, säger 22-årige Filipovic.

ANNONS

Du har bra självförtroende...

– Det har jag också. Jag är helt säker på att jag kommer att göra massa mål här i Ljungskile för att jag tycker att jag är bättre än division 1. Jag var lite bråkig förra året och fick inte riktigt chansen högre upp, och fick ta detta. Jag är stolt att spela i Ljungskile såklart men vill högre upp.

Vad har du fått för intryck av Ljungskile?

– Klubben är familjär och proffsig, de vill upp till superettan och satsar på det. Ett lagom steg. Jag tror på tränaren och får de ordning på mig så ska det bli riktigt bra.

Vad är det de behöver få ordning på?

– Dels lite kondition och fysik. Kanske lite det psykiska också, att jag inte ska vara så bråkig.

Filipovic har klättrat från fyran via ett år i tvåan på vägen till division 1. Det har gått snabbt.

– Det gäller att vara positiv i motgångarna också. Nu går allt framåt och det kan ju gå emot mig med, men det vill jag inte ha i huvudet just nu.

Nyförvärv nummer två den regniga tisdagen i Ljungskile var Jonathan Gustafsson som de tre senaste säsongerna spelat i FC Trollhättan. Där har han varit en stöttepelare i laget som åkt ur söderettan två gånger på tre år.

ANNONS

– Jag personligen vet vad jag kan och att jag har minst i ettan att göra, säger 25-årige Gustafsson som gillar sin nye tränare, Glenn Ståhl.

– Sättet han ser på allting känns väldigt bra. En stor del i varför jag valde Ljungskile. Glenn ser mig nog som forward men han vet att jag kan spela centralt också. Jag har spelat i många roller men ser mig helst längst fram. Förhoppningen är att ta upp Ljungskile, säger han.

Den tredje spelaren som presenterades fanns egentligen redan i klubben. Alexander Mellqvist har gjort tre säsonger i LSK, 2011 samt 2015-2016. Nu är parterna överens om ett avtal där Mellqvist också har tid att jobba deltid på en byggfirma.

– Jag har mycket känslor för klubben och vi hittade vi en lösning där jag får ihop familjelivet med allt annat. Jag ska jobba vid sidan om och det blir nytt för mig som har levt på fotbollen sedan jag var 16 år, säger mittbacken/mittfältaren som fyller 31 om någon vecka.

Även Alexander gjorde årets första träning på Uddevalla arenas konstgräs på tisdagen.

– Glenn vet hur han vill att ett lag fungerar. Han pratar mycket om karaktärer och det anser jag också är viktigt, att man kämpar tillsammans. Just nu är det mycket revanschlust från förra året då det var mycket som strulade. Det gäller att få ihop det här.

ANNONS

Både Alexander Mellqvist och Jonathan Gustafsson är ursprungligen från Lilla Edet, en dryg kvart med bil från Ljungskile. De två har dock aldrig spelat tillsammans.

– Jag är polare med Jonathans brorsa, vi träffades i pulkabacken förra veckan. Det är roligt, jag vet att han är en karaktärsspelare utan dess like, säger Alexander Mellqvist.

Ljungskile meddelade också att Bosse Wålemark, som redan är ordförande i fotbollsutskottet, nu ska bli utvecklare för klubbens ledare och spelare. Det innebär att han ska vara med kring A-laget och akademin för individuell utveckling av klubbens tränareoch spelare.

ANNONS