Rössös Anna Holmqvist: ”Den här säsongen är inte som någon annan säsong jag någonsin spelat med tanke på coronan. Det är en enkelserie och många skillnader som man inte har upplevt tidigare. Det är går inte att jämföra med andra resultat eftersom förutsättningarna ser olika ut”.
Rössös Anna Holmqvist: ”Den här säsongen är inte som någon annan säsong jag någonsin spelat med tanke på coronan. Det är en enkelserie och många skillnader som man inte har upplevt tidigare. Det är går inte att jämföra med andra resultat eftersom förutsättningarna ser olika ut”. Bild: Håkan Fredriksson

Trots förlusterna – Rössö går för serieseger

Efter en serieseger och en andraplats de två senaste säsongerna siktade IK Rössö mot högre höjder i år. Klubben ville avancera. Men efter tre förluster på sex matcher under inledningen av säsongen ser det svårt ut att nå de ambitionerna.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Rössö hade två tydliga mål med säsongen 2020: Att vinna division 1 norra Götaland – och sedan vinna kvalet till Elitettan.

Det berättade ordföranden Karl Fors i en intervju med Bohusläningen i december. Samtidigt berättade han om en rad förbättringar i organisationen som skulle göra att A-laget presterade bättre.

Men resultaten har inte gått Rössös väg hittills. Laget har vunnit tre och förlorat tre matcher i serien som redan avverkat sex av elva omgångar. Sjätteplatsen fem poäng bakom tabellettan Lödöse Nygård är en missräkning.

– Det är ett tufft läge och placeringsmässigt ser det riktigt surt ut – men poängmässigt är vi inte så långt efter, säger Karl Fors som fortfarande ser en teoretisk chans att vinna serien.

ANNONS

Bortamatcherna är akilleshälen

Matchen mellan Rössö och Lödöse Nygård på Rimnervallen den 12 september ger en möjlighet att ta in en del av det försprånget.

Först väntar match mot Göteborgs DFF på söndag. På bortaplan. De tre tidigare bortamatcherna (mot Trollhättans FK, Friscopojkarna och Säffle SK) i år har slutat med tre förluster. Att vända den trenden är ett måste om Rössö ska hålla hoppet om serieseger vid liv.

Anna Blom, en av tre tränare i Rössö.
Anna Blom, en av tre tränare i Rössö. Bild: Nemanja Kazic

Tränaren Anna Blom tycker att situationen är frustrerande.

– Bortamatcherna har varit akilleshälen. Nu har vi förlorat tre bortamatcher och man börjar fundera på det. Vi har inte analyserat det men det har kommit på tal. Vi funderar på att göra någon förändring men det är inte spikat ännu.

Vad skulle det kunna vara?

– Jag vet inte men det skulle kunna vara att vi samlas lite tidigare för att väcka kropparna. Kanske käkar något ihop och sedan åker iväg, säger Anna Blom.

”Vinst i varje match”

Anna Holmqvist är en av Rössös mest rutinerade spelare. Hon är inne på sjätte division 1-säsongen i klubben sedan övergången från Stångenäs 2015.

Mittfältaren tycker att laget får ta lärdom av förlusterna och sedan blicka framåt.

– Fokus är att mentalt gå in för vinst i varje match och sedan ta det därifrån. Vi får korta ner det i delmål och så får det bli vad det blir. Nästa match hela tiden är det som vi kan påverka.

ANNONS

Finns det fortfarande en möjlighet att vinna serien?

– Resultaten i serien har varit varierande för alla lag så ingenting är omöjligt. Det finns alltid en chans och bollen är rund, säger Holmqvist.

Här hittar du aktuell tabell och alla resultat i division 1 norra Götaland.

Bohusläningen sänder live

Bohusläningen livesänder söndagens match mellan Göteborgs DFF och IK Rössö – i samarbete med GP. Du hittar sändningen här. Sändningsstart 14.50. Avspark 15.00.

ANNONS