Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Efter en tuff träningsvecka orkade inte Rössö stå emot Mariebo.

Tung eftermiddag för stukat Rössö

Det väntade tuffare motstånd. Och med tuffare träning i benen blev division 1-laget Mariebo en tung uppgift för Rössö.

Hela tio spelare var otillgängliga för Rössös tränare Niklas Christensson av olika anledningar. Till lördagens match kom dessutom truppen efter en hård träningsvecka och hade därmed inte full energi i benen.

Motståndarna Mariebo har två raka andraplatser i division 2-serierna under 2015 och 2016. Rössö var förvarnat om klassen.

5–3 vann gästerna med på Rimnersvallens konstgräs.

– Tjejerna känner sig lite nedtränade och även om vi har släppt lite på träningen det sista så sitter det i. Vi har lite att fundera på kring det för att toppa upp formen mer. Samtidigt är det ingen fara med två veckor kvar till premiären, säger Christensson.

Målskyttarna i Rössö var Linnea Noord, Emma Ryling och Anna Holmqvist. Det sista målet kom med bara minuter kvar och således var Mariebosegern aldrig hotad.

– Vi ser lite sega ut i flera sekvenser, till exempel i pressen där de kan spela sig igenom ganska enkelt, en av förklaringarna är att vi är tunga i benen, säger tränaren.

Ett avbräck drabbades Rössö av i veckan. Anfallaren Emma Karnström skadade baksidan av låret och hon missar därmed premiären. Även Mathilda Eljas fick känningar på träning och vilades under matchen som en säkerhetsåtgärd.

– Det är klart att man inte vill ha skador så här när inpå seriestarten. Men det mesta har vi kontroll på och flera är tillbaka snart. Vi tar med oss tempot från den här matchen och det var viktigt att få, säger Niklas Christensson som hoppas lite extra mycket på sol under de närmaste dagarna.

– Planen är att gå på gräs den i slutet på den kommande veckan, bara vädret håller så.

På plussidan noterades att Anna Blom gjorde comeback efter en lång tid vid sidan om planen. Hon har haft svåra knäskador och spelade 45 minuter mot Mariebo.

Läs mer: