Tung start på EM-kvalet för Sveriges P17

Trots spel med en man mer i nästan en halvlek lyckades inte Sverige vinna mot Frankrike.

|

P17-EM-kvalets sista steg innan slutspelet startade på tisdagen. Sverige, med Grebbestadsfostrade David Edvardsson i truppen, inledde med att möta Frankrike.

Fransmännen tog ledningen direkt och höll 1–0 fram till pausen. Direkt i andra fick Sverige möjligheten att spela elva mot tio efter ett franskt rött kort. Det gav ingen utdelning och istället kom 2–0 på straff med tio minuter kvar.

– Vi behöll balansen i laget även efter utvisningen. I och med att de backade hem och blev låga var det vi som kontrollerade anfallsspelet medan de försvarade sig. Tyvärr hade vi lite för få avslut sett till hur mycket boll vi hade, säger Christofer Augustsson till Svenska fotbollförbundets hemsida.

I Frankrikes lag spelade Teo Zidane från start med tröja nummer tio. Ja, han är son till legendaren och Real Madrid-tränaren Zinedine Zidane.

David Edvardsson blev kvar på bänken under hela matchen. Kvalet fortsätter med Sverige–Slovakien på fredag och Serbien–Sverige på måndag.