Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

I våras kom Irvina Bajramovic från allsvenska Kopparberg/Göteborg till IK Rössö. Bild: Håkan Fredriksson

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Tunga tappet – skyttedrottningen lämnar Rössö

Rössö har förlorat sin mest meriterade spelare och bästa målgörare. Irvina Bajramovic har skrivit på för Mallbackens IF i Elitettan.

Den gångna säsongen gjorde Irvina Bajramovic 18 mål på 15 matcher och slutade tvåa i skytteligan i division 1 norra Götaland. Men nu tappar IK Rössö sin nyckelspelare och skyttedrottning.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

23-åringen har skrivit på för Mallbackens IF från Sunne som förra året slutade sexa i Elitettan.

– Det känns vemodigt att lämna det fantastiska gänget i Rössö. Det är här som jag har mina lagkompisar, vänner, familj och trygghet. Men samtidigt måste jag tänka på mig själv och ta nästa kliv i min utveckling, säger Irvina Bajramovic.

Rutin från allsvenskan

Mallbacken från Värmland åkte ur allsvenskan 2016, men har som mål att avancera till landets högsta serie inom två år.

– Det märks att föreningen har erfarenhet från allsvenskan. De är en väldigt seriös förening som byggt en grund i Elitettan för att ta sig tillbaka. Det känns som att Mallbacken har något spännande på gång. Därför ska det bli roligt att få vara med på den här resan.

Det har inte varit någon hemlighet att Irvina Bajramovic velat spela högre än i division 1.

– Min ambition är att spela så högt upp som möjligt och Mallbacken känns som ett bra alternativ.

Så snart väntar flytt från Orust till Värmland för den målfarliga forwarden som gjort 16 matcher i allsvenskan för Kopparberg/Göteborg.

– Det kommer att bli jättenyttigt för mig att flytta och få en nystart: att få börja på ruta ett. Det ska bli spännande att få träffa nya människor och lära känna mig själv ytterligare, både som fotbollsspelare och som människa.

Förlorar en nyckelspelare

Övergången innebär att Rössö får klara sig utan en av sina absolut bästa spelare i jakten på Elitettan.

– Självklart betyder det att vi tappar en väldigt viktig spelare. Samtidigt hade vi sju raka segrar innan Irvina skrev på för oss i våras. Vi har visat att vi kan prestera på en hög nivå utan henne, säger Rössös tränare Niklas Christensson.

Han menar att övergången är fullt naturlig.

– Det var så det var sagt när hon skrev på för oss: att hon skulle hitta tillbaka till glädjen igen. Skulle vi inte gå upp i Elitettan så skulle hon troligtvis söka sig vidare. Jag tror att Mallbacken är en väldigt bra lösning för Irvina där hon kan satsa helhjärtat på fotbollen, säger Niklas Christensson.