Oddevold slog Grebbestad i DM-semifinalen.
Oddevold slog Grebbestad i DM-semifinalen.

Två comebacker och en skada när Oddevold gick till DM-final

Kungshamn var redan klara för final. Grebbestad tog emot Oddevold i den andra semifinalen. Och det blev en revansch för bortalaget efter två raka DM-förluster.

ANNONS
|

Onsdagskvällens prestigeladdade DM-möte mellan Grebbestad och Oddevold på Siljevi fick en pangstart. Redan i den femte minuten stod det 1–1 efter att Mattias Svensson gett hemmalaget ledningen och Tobias Mikaelsson kvitterat.

Det var också pausresultat.

I inledningen av den andra halvleken var det Oddevold som hade medgång i de avgörande lägena. Fabrice Tape nickade in ledningsmålet för efter några minuter. Sedan fick Grebbestad straff men lyckades inte sätta den i mål, något som har varit ett problem för division 2-laget under säsongen.

Ytterligare några minuter senare kontrade Oddevold in 1–3-målet som var signerat Daniel Krezic.

Efter en timmes spel hade Grebbestad din bästa period i matchen och ett antal chanser framför Jonatan Hårenberg i Oddevold-målet. Målvakten som spelade på sin gamla hemmaplan höll dock tätt under slutskedet.

ANNONS

Det blev inga fler mål i matchen och Oddevold tog sig därmed vidare till DM-finalen. Där väntar Kungshamn som slog Morlanda med 4–0 tidigare i somras.

– Det är klart att historiken mot Grebbestad gjorde att grabbarna verkligen ville vinna. Kul med en finalplats och den vill vi vinna såklart, säger IKO-tränaren Jonas Rehnberg som också berättar att Kungshamn och Oddevold är överens om att spela finalen på onsdag. Det återstår dock att Bohusläns fotbollförbund ska bekräfta speldatumet.

Glädjande för Oddevold var också att två spelare gjorde comeback efter skada. Daniel Wilhelmsson spelade 60 minuter på mittfältet. Han har haft uttänjda ledband och en lös benbit i foten som höll honom borta från de två sista matcherna under våren.

– Jag har kunnat springa men på formen märktes det att det var längesedan jag spelade match. Det märktes på laget att vi haft uppehåll också, vi fick inte riktigt till det som vi ville, säger Daniel Wilhelmsson.

Även Alen Kasumovic deltog i matchens slutskede. Mittbacken har varit borta sedan i mars (senaste matchen han spelade var även den mot Grebbestad i DM) och fick hoppa in som mittback bredvid Daniel Stanisic.

– Det kändes förvånansvärt bra. Jag och "Stanco" har spelat ihop i fyra år och styr varandra. Nu ska vi bara finslipa detaljerna, säger 22-årige Kasumovic som ser fram emot höstsäsongen.

ANNONS

– Jag vill få så mycket speltid som möjligt. Det gäller att fajtas och konkurrera för att hjälpa laget, säger han.

På minussidan ska nämnas att yttermittfältaren Adam Engelbrektsson fick kliva av efter en vridning i knäet.

– Det är för tidigt att säga något om hur det är med honom, säger Jonas Rehnberg.

Matchfakta

Distriktsmästerskap, semifinal

Grebbestads IF-Oddevold 1–3 (1–1)

Mål: 1–0 Mattias Svensson (4), 1–1 Tobias Mikaelsson (5), 1–2 Fabrice Tape (51), 1–3 Daniel Krezic (60).

ANNONS