Rebecka Blomqvist tar sig förbi Limhamns målvakt Vera Amanda Varis och gör sitt andra mål under söndagens fotbollsmatch i damallsvenskan mellan Kopparbergs/Göteborgs FC och IF Limhamn Bunkeflo på Valhalla.
Rebecka Blomqvist tar sig förbi Limhamns målvakt Vera Amanda Varis och gör sitt andra mål under söndagens fotbollsmatch i damallsvenskan mellan Kopparbergs/Göteborgs FC och IF Limhamn Bunkeflo på Valhalla. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Två nya mål av Rebecka Blomqvist – skuggar skyttedrottningen

Upp i serieledning, två pinfärska mål och tvåa i skytteligan. Rebecka Blomqvist är brännhet för tillfället.
– Det är jätteskönt att vara med i toppen av skytteligan, säger hon.

ANNONS
|

Limhamn/Bunkeflo blev en munsbit för Rebecka Blomqvist och Kopparberg/Göteborg i sista matchen före VM-uppehållet.

Mot skåningarna blev det två nya mål för 21-åringen från Uddevalla. Det gör att hon nu ligger delad tvåa i den allsvenska skytteligan med totalt fem fullträffar. Ett mål bakom skyttedrottningen Lisa-Marie Utland i FC Rosengård.

– Det är jätteskönt att vara med i toppen av skytteligan. Som forward vill jag alltid bidra och göra mål. Nu har jag och Pauline Hammarlund gjort lika många (lagkompisen i Kopparberg/Göteborg) och så som vi spelar hamnar vi ofta i bra lägen, säger Rebecka Blomqvist.

Inför veckans landslagsuttagning var Rebecka Blomqvist en av jokrarna som diskuterades, men förbundskaptenen Peter Gerhardsson valde andra offensiva alternativ.

ANNONS

Har det påverkat dig att du inte blev uttagen till VM?

– Nej. Det var inget som jag hade väntat mig. Jag har aldrig varit med i A-landslaget tidigare, så det har inte påverkat mig.

Kollade du på VM-uttagningen?

– Vi var några i laget som var ute och käkade på restaurang ihop. Julia Roddars sambo tittade på sändningen. Först blev vi glada över att Jennifer Falk blev uttagen. När han sedan såg att Julia blivit uttagen så flög han upp av glädje.

Har Peter Gerhardsson hört av sig före eller efter uttagningen?

– Nej, jag träffade honom på upptaktsträffen inför serien, men jag har inte pratat med honom om någon uttagning.

Istället för VM i Frankrike blev Rebecka Blomqvist uttagen till U23-landslaget som ska möta Nederländerna och Kina under en femnationsturnering som spelas i Värmland under slutet maj och början av juni.

Därefter väntar träningsledigt 8-26 juni innan allsvenskan startar om. För Kopparberg/Göteborgs del väntar topplaget Vittsjö på bortaplan 21 juli.

– Förhoppningsvis åker jag utomlands en vecka på lite semester. Under säsongen finns ingen tid att åka i väg, så det ska bli skönt.

ANNONS