Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Linnéa Kogsta stannar i Rössö. Bild: Håkan Fredriksson
Linnéa Kogsta stannar i Rössö. Bild: Håkan Fredriksson

Två tunga kontraktsförlängningar i Rössö

Två spelare i Rössös centrallinje – en målvakt och en mittfältare – har bestämt sig för att fortsätta spela med Uddevallaklubben.

Linnéa Kogsta och Alexandra Josefsson var en del av Rössös starka centrallinje under säsongen som gick. Nu är det klart att de stannar kvar i klubben även nästa år. Båda spelarna har skrivit på för 2019.

Målvakten Alexandra Josefsson är 28 år och nu klar för sin femte säsong mellan stolparna i Rössös mål. Hon kom från Stångenäs AIS som också är hennes moderklubb.

Alexandra Josefsson. Bild: Håkan Fredriksson
Alexandra Josefsson. Bild: Håkan Fredriksson

Linnéa Kogsta har spelat för Rössö i omgångar då hon studerat på college i USA under ett par år. Sedan sommaren 2017 har 25-åringen varit en viktig spelare på mittfältet där hon oftast haft en defensiv roll.

Tio spelare klara

De senaste underskrifterna innebär att Rössö nu har tio spelare under kontakt. Det är något fler än vid samma tidpunkt förra året.

LÄS MER: Bygger bakifrån – tre backar klara för 2019

– Framför allt är det oerhört skönt att ha klart med två målvakter, säger tränaren Niklas Christensson som minns förra året då det dröjde långt in på försäsongen innan den positionen tillsattes fullt ut.

LÄS MER: Johansson och Davidsson har skrivit på

Samtidigt är Rössö i princip överens med Annica Åberg Darell (assisterande tränare), Sara Johansson (målvaktstränare) och Malin Boltorp (fystränare). Det återstår påskrifter med ledarna men det ser ut att bli samma stab som ledde laget förra året.