Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Uddevalla arena byter namn - igen

Fotbollsarenan i Ljungskile byter namn. Uddevalla arena blir Skarsjövallen igen.

Kärt barn har många namn. Uddevallas enda godkända arena för elitfotboll i Ljungskile har genom åren haft flera olika namn. Det som från början hette Skarsjövallen har också hetat HA Bygg arena, Markbygg arena, Starke Arvid Arena och Uddevalla arena. Under 2005 döpte klubben för en match planen på affischer och matchannonser till Landrover Arena, men det godkändes inte av fotbollförbundet. Med jämna mellanrum har arenan fått namnet Skarsjövallen och nu är det dags igen.

– Vi ser det som ett offensivt tänkande eftersom alla föreningar i Ljungskile nu officiellt gått samman och ska arbeta för att stärka området kring Skarsjön med fokus på idrott, motion och friluftsliv. Vi befinner oss i början av utredningsprocess där alla klubbar har möjlighet att påverka innehållet, säger Ljungskiles ordförande Erland Holmdahl.

De klubbar som förutom Ljungskile SK är med i projektet är Ljungskiles Tennisförening, Ljungskile Ridklubb, Friluftsfrämjandet, Ljungskile FK, Ljungskile SS, Ljungskile Båtklubb, Hälle IF, Lyckorna GK och Ljungskile GF, Ljungskileortens hembygdsförening och Svenska kyrkan i Ljungskile.

Uddevalla kommun planerar för bostäder i området, något som Bohusläningen tidigare berättat om. I det projektet ligger också nya vägar och cykelvägar.

För Ljungskile SK:s del är en tillbaka gång till namnet Skarsjövallen också ett sätt att markera samhörighet med orten Ljungskile.

– Främsta anledningen är att vår bas, såväl antal samarbetspartners som publikt, finns i Ljungskile även om vi gärna samarbetar med alla, varhelst de befinner sig i vårt avlånga land. Vi vet att Ljungskileborna känner stolthet över sitt lag och vi är övertygade om att den känslan förstärks om vi går tillbaka till Skarsjövallen, säger Erland Holmdahl.

LÄS OCKSÅ: