Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Matchvinnare Petrit Zhubi stod för matchens två sista mål när Sverige kvitterade och avgjorde matchen mot Danmark. Bild: SIMON HASTEGRD
Matchvinnare Petrit Zhubi stod för matchens två sista mål när Sverige kvitterade och avgjorde matchen mot Danmark. Bild: SIMON HASTEGRD

Uddevalladominans när Sverige vann

IFK Uddevalla dominerar svensk futsal och det gäller även i landslaget.

Det började direkt. För mer än en minut och 15 sekunder behövde inte IFK:s Fredrik Söderqvist innan han gjorde sitt och matchens första mål i sin återkomst i landslaget.

Klubbkompisen Fehim Smajlovic, som spelade fram till ledningsmålet, ökade på till 2–0 på en frisparksvariant efter tio minuter och så långt såg det bra ut, men matchen var långt ifrån avgjord och inte minst efter bjudningar från det svenska laget.

Det blev därför svängigt och målrikt och med ett enda undantag var det IFK Uddevalla som stod för den svenska målproduktionen. Inte minst då Petrit Zhubi som under slutminuterna klev fram och först kvitterade och sedan slog in segermålet i tom bur efter en kontring.

– Skönt att vi kunde komma tillbaka. Vi bjöd på några av deras mål, men vi pratade i pausen och sa att vi skulle ta det här, säger Petrit Zhubi.

Men den som till slut räddade den svenska segern var Robin Armandt som motade flera attacker under slutsekunderna när Danmark fortsatte satsa med spel utan sin målvakt Nis Andersen i egna målburen. Istället var den under hela matchen offensive Andersen placerad precis vid det svenska målet och fick två bra lägen att kvittera, men det blev svensk seger också i målvaktsmatchen.

– Segern är absolut Robins förtjänst. De där räddningarna i slutsekunderna är grymma, säger Zhubi.

På onsdagen väntar en ny tuff match mot storfavoriten Finland.

– Vi har inte vunnit på ett tag så det är revanschläge för oss, säger Zhubi.

Matchfakta

RINGKÖPING, Danmark

Futsal, landslagsturnering, Nordic cup

Danmark–Sverige (3–2)

Mål: 0–1 Fredrik Söderqvist (2), 0–2 Fehim Smajlovic (10), 2–1 Kevin Jørgensen​ (14)​, 2–2 Emil Scott​​​​ (16), 2–3 Emil Scott (17)​​​​ 3–3 Irfan Delimedjac (23) 4–3 3 - 4 Emil Scott​​​​ (29), 4–4 Fehim Smajlovic (31), 5–4 Kevin Jørgensen​​​​​ (32), 5–5 Petrit Zhubi (36), 5–6 Petrit Zhubi (39).