Rebecka Blomqvist har fått speltid i alla Göteborgs FC:s Damallsvenska matcher under säsongsinledningen.
Rebecka Blomqvist har fått speltid i alla Göteborgs FC:s Damallsvenska matcher under säsongsinledningen.

Uddevallatalangen har tagit nya steg

Ny säsong, nya matcher, nya mål – och en ny position. Hon har redan nått högt men Rebecka Blomqvist hoppas på mer under sitt andra år i Göteborgs FC.

ANNONS
|

Under debutsäsongen 2015 startade Rebecka Blomqvist fyra Damallsvenska matcher för Göteborgs FC. Sex omgångar in på årets säsong har hon redan tangerat den siffran.

Talangen från Rössö är inne i en intensiv period just nu. Hon tar studenten från Samhällsprogrammet, spelar fotboll i damallsvenskan och i nästa vecka åker hon med U-landslaget till England för en turnering.

En dryg månad in på säsongen har hon spelat i samtliga damallsvenska matcher och gjort ett mål, i 2–0-segern mot Kvarnsveden.

– Jag är jättenöjd, jag har tagit ytterligare steg i utvecklingen och fått mer speltid. Jag har utvecklat alla egenskaper under ett år i Damallsvenskan, säger 18-åringen med IK Rössö som moderklubb.

ANNONS

Hittills har hon oftast matchats som yttermittfältare i Stefan Rehns lag. En ny delvis ny rolll för anfallaren Rebecka Blomqvist.

– Jag börjar komma in i det mer och mer, men jag ser mig främst som anfallare. I den hårda konkurrensen som vi har är jag glad att få spela.

Det blir också spel med landslaget i nästa vecka. Efter firad student åker Rebecka Blomqvist med ett svensk U-landslag till Burton och det engelska förbundets anläggning St George´s Park. Tre matcher väntar där.

En annan landskamp, som är väldigt speciell för Blomqvist, går på Rimnersvallen den 17 september. Sveriges och Tysklands U20-landslag möts då.

– Jättekul att Uddevalla fick den matchen. Sedan tänkte jag: Shit, jag kanske är med då! Jag kan föreställa mig hur häftigt det hade varit med mycket folk och hemmaplan, säger Rebecka Blomqvist.

ANNONS