Leonardo Farah Shahin lämnar BK Häcken på lån.
Leonardo Farah Shahin lämnar BK Häcken på lån. Bild: Isabella Persson

Uddevallatalangen lånas ut till superettanlaget AFC Eskilstuna

Fotbollskarriären inleddes på Tureborgs grusplan. Via IFK Uddevalla hamnade sedan Leonardo Farah Shahin 2019 i allsvenska Häcken där han förra året fick ett A-lagskontrakt. Nu går fotbollsresan vidare.

ANNONS
|

Under onsdagen meddelande BK Häcken på sin hemsida att klubben lånar ut den 18-årige anfallaren till AFC Eskilstuna, just nu ett mittenlag i superettan.

Syftet är att lånet ska ge den lovande anfallaren mer speltid.

– ”Leo” har framtiden för sig och det viktiga för honom är att han får kontinuerlig speltid. Vi såg Aiham Ousou ha en framgångsrik höst hos AFC i fjol och nu hoppas vi att Leo kan ha detsamma. Det är en stor talang som vi tror väldigt mycket på och vi hoppas att spel i superettan kan utveckla honom vidare, säger Häckens sportchef Martin Ericsson till klubbens hemsida.

ANNONS

Farah Shahin ser fram emot att få spela mer:

– Det kommer bli ett spännande äventyr som kommer vara bra för mig och min utveckling. Superettan är en bra plattform för mig att visa upp mig på, säger han till Häckens hemsida.

Det är intensiva dagar för Uddevallatalangen. Han har just rest till Finland med P03-landslaget för två träningslandskamper i Tammerfors den 4 och 7 september. Landslaget skulle egentligen spelat en fyrnationsturnering i Norge, men på grund att svenska medborgare just nu stoppas från inresa fick resan ställas in.

Farah Shahin kom till Häcken från IFK Uddevalla 2019, och skrev ett A-lagskontrakt för klubben förra året. Lånet till AFC Eskilstuna gäller för resten av säsongen.

ANNONS