Udos hattrick sänkte Karlskrona

Ljungskile SK tog fjärde raka segern efter hemmaseger mot Karlskrona. Stor matchhjälte blev Aniekpeno Udo med sina tre mål.

|

– Otroligt skönt att ta tre poäng. Och jag är glad över att kunna hjälpa laget med mina mål, säger tremålsskytten Aniekpeno Udo efter matchen.

Ljungskile tog tidigt kommandot på ett kylslaget Skarsjövallen. Efter 55 sekunders spel fick Aniekpeno Udo ett jätteläge men avslutet räddades av Sebastin Halle i Karlskrona-målet. Ju längre matchen led desto mer tog gästerna från Karlskrona över och hade ett stort bollinnehav.

I den 25:e minuten fick Udo ett nytt läge efter en fin passning av Robin Strömberg, men även den här gången stod Halle rätt.

Två minuter senare hade Hampus Dahlqvist ett farligt skott, som Halle räddade. Returen gick ut till Robin Strömberg som avslutade högt över. Några mål blev det inte i den första halvleken.

Tog över i andra

I den andra halvleken fortsatte LSK att trycka på framåt och höll ett högt tempo. I matchminut 47 var Aniekpeno Udo ytterst nära att ge hemmalaget ledningen men hans nick räddades av en försvarare på mållinjen. Men LSK skulle få utdelning på sina chanser.

I den 50:e minuten tog sig Udo runt på kanten och spelade snett bakåt till Robin Strömberg som inte gjorde några misstag.

Fyra minuter senare kunde Aniekpeno Udo utöka ledningen till 2–0 innan Edin Øy placerade in trean. Fler mål skulle det bli. I den 64:e minuten rann Udo igenom på kanten, vek in i banan och tryckte in 4–0-målet. Med 13 minuter kvar kunde Udo på egen hand trycka in femman.

"Lossnade rejält"

– Vi skapade ett par farliga chanser i första halvlek, men det ville sig inte riktigt. I andra lossnade det rejält. En viktig seger för oss. Nu gäller det att vi fortsätter att vinna, säger Udo.

Lagkompisen Anton Snibb som svarade för en mycket bra insats på vänsterbacken är inne på samma spår.

– Vi har spelat väldigt bra på sistone och nu har vi något vi kan bygga vidare på inför nästa säsong, säger Snibb som är nöjd med sin insats.

– Jag har fått stort förtroende av tränaren (Jörgen Wålemark) och känner att jag börjar spela den fotboll som jag vill.

I och med segern klättrar LSK till sjätte plats i division 1 södra. Ljungskile spelar nästa match borta mot Eskilsminne på lördag. Kommer femte segern då?

Matchfakta

Division 1 södra

Ljungskile SK–Karlskrona 5–0 (0–0)

Målen: 1–0 (50) Robin Strömberg, 2–0 (54) Aniekpeno Udo, 3–0 (56) Edin Øy, 4–0 (64) Aniekpeno Udo, 5–0 (70)

Så spelade Ljungskile: Deni Kaksa - Filip Karlin, Alexander Mellqvist, Jonathan Gustafsson, Anton Snibb - Jakob Olsson, Edin Øy, Linus Dahl, Hampus Dahlqvist - Aniekpeno Udo, Robin Strömberg

Ersättare: Nino Sahinovic (mv), Erik Lund, Roger Thompson, Arvin Shojaee, Viktor Mollapolci, Aleksandar Kitic, Gustav Hallberg.