Upp och ner i lärorik IFK-förlust

Ett bra djupledsspel gav två mål framåt, men ett osynkat försvarsarbete förlorade matchen åt IFK Uddevalla. "Det var en liten väckarklocka", säger tränaren Jörgen Ericson.

ANNONS
|

IFK Uddevalla mötte division 2-kollegan Sävedalen på lördagen. Göteborgarna spelar i den södra Götalandstvåan och kommer inte att möte IFK i årets seriespel.

Gästerna gjorde matchens första mål efter en dryg halvtimme och Jörgen Ericson var inte nöjd med lagets prestation

– Jag ville se spelare i olika positioner men det var mycket som fallerade i första halvlek. Det var en rörig gryta och vi hade problem som vi pratade om i pausen, säger IFK-tränaren.

Det fick effekt. Direkt efter vilan var det blåvit dominans och tryck mot Sävedalens mål. Anfallaren Gustav Kjellström rev stora hål i backlinjen med sina löpningar i djupet. Till slut fanns det bara ett sätt att stoppa honom.

ANNONS

I fritt läge fälldes Kjellström och många trodde på straff. Domaren blåste frispark precis utanför linjen, men för Robert Bagger spelade det ingen roll. Yttermittfältaren behandlade läget som en straffspark och smällde in kvitteringen lågt till vänster.

Nästa gång Gustav Kjellström sprang igenom var det däremot ingen tvekan om vilken sida om linjen han fälldes på. Straffen rullade Sebastian Jaconelli säkert in och IFK hade vänt på matchen.

– Gustav har sin styrka i utväxlingen och han var ett orosmoment hela tiden. Det var roligt att se, var Ericsons beröm till nyförvärvet från Ödsmål.

I kombination med några byten efter det blev det lite mer tveksamt i IFK Uddevalla och Sävedalen hittade ofta in bakom backlinjen.

Matchen tog en vändning till och 2–3-målet kom på tilläggstid.

– Det är alltid tråkigt att förlora och det här får vi ta lärdom av. Många dåliga perioder och många bra och det var en liten väckarklocka. Det var rörigt och utspritt men nu vet vi vad vi har att jobba med i alla fall, säger Jörgen Ericson.

I Fredrik Brändéns och Johan Ewerlöfs frånvaro spelade Edon Qeriqi, Marcus Larsén och Kristofer Larsson i backlinjen.

– Jag har varit lite skadad och det var skönt att spela match. Stundtals är det helt okej men de får komma in bakom oss, vi är lite osynkade, säger Marcus Larsén som också spelade match med Svane i onsdags.

ANNONS

– De behövde en mittback och jag behövde spela en match, det är inte mer än så, slår Larsén fast.

Med en ny målvakt och flera nya på mitten är det inte så konstigt att tar lite tid att spela ihop sig. IFK spelar nästa träningsmatch på lördag. Då väntar Oddevold på Thordéngården.

– Vilket motstånd det är spelar ingen roll i träningsmatcherna. Men visst är det en krydda om det är fint väder och det kommer mycket folk, säger Jörgen Ericson.

ANNONS