Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Kamratgården, IFK Uddevallas hemmaplan. Bild: Erik Weiefors

Uppgifter om stora skulder i IFK Uddevalla

Turbulensen kring IFK Uddevalla fortsätter. Nu kommer uppgifter om skulder till föreningens egen ordförande.

På måndagskvällen återupptogs de ajournerade årsmötesförhandlingarna från förra veckan där det beslutades att klubben ska omvandlas till en förening med en ny struktur.

Då begärde årsmötet kompletteringar och förtydliganden av den ekonomiska berättelsen. När denna förtydligade redovisning lämnades på måndagen framkom, enligt uppgifter till Bohusläningen, att föreningen har skulder på drygt tre miljoner, bland annat till föreningens ordförande Jan-Inge Carlsson. Något P4 Väst var först med att berätta.

Det stämmer inte enligt Carlsson själv när Bohusläningen pratar med honom vid lunchtid på tisdagen.

– Nej, nej, nej. Det finns ingen sanning i det. Absolut inte, säger Jan-Inge Carlsson.

Sanning eller inte, IFK har dock skulder. Ansökan om betalningsföreläggande har kommit in till Kronofogden från Arbetsförmedlingen om 291 018 kronor och Svensk Cater AB 55 689 kronor.

Carlsson bekräftar att det finns en skuld till Arbetsförmedlingen som gått till Kronofogden.

– Det finns en skuld som vi har överklagat. Det handlar om bidrag till de anställda och vi har överklagat, mer kan vi inte göra just nu, säger han.

– Sedan väntar vi på en kreditnota från Svensk Cater där vi ska slutbetala det vi är skyldiga, fortsätter Carlsson.

I samband med mötet valdes en interimsstyrelse bestående av nuvarande ordföranden Jan-Inge Carlsson, Annika Lilja, Tommy Rasimus, Anders Berntsson och Gert-Ove Lindqvist. Styrelsen ska leda arbetet i föreningen fram till nästa medlemsmöte som då ska fatta beslut om en ny organisation. Uppgiften med att lämna ett förslag till en sådan lösning ligger hos en grupp bestående av Peo Hermansson, Håkan Kragnert, Tommy Rasimus och Craig Stephenson.

Organisationen som kan komma att föreslås kan vara i formen som en alliansförening eller en sektionerad förening med sektioner styrda av styrgrupper och med separerade ekonomier.