Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Jakob Olsson mötte sin gamla klubb, Örgryte, men Ljungskile föll på Gamla Ullevi.

Utbuad Olsson optimistisk om framtiden

Han sprang, slet och sköt. Till slut fick Jakob Olsson utdelning med ett mål. Trots att LSK inte fick några poäng tyckte mittfältaren att det fanns positiva saker att ta med sig.

Många spelare i dagens Ljungskile har ett förflutet i Göteborgsfotbollen. Jacob Olsson har spelat för både Gais och Öis, något som fick hemmapubliken att reagera mot 25-åringen.

Det var dock förlusten som satte djupast spår i honom.

– Det är skit som alla förluster är, känns tomt just nu, säger Jakob Olsson och tar ett djupt andetag och funderar några sekunder kring matchen.

– Det låter konstigt men det känns ändå som ett fall framåt jämfört med hur vi har spelat tidigare. Nu ser vi ut och ha roligt ute på planen och spelar fotboll mer. Det är lite mer glädje i det vi gör, även om vi inte gör det tillräckligt bra, och det är därför vi inte går vinnande ur matchen.

Matchen slutade 3–1 till Örgryte. I sig tydliga siffror, men det sista målet kom på en kontring efter att Ljungskile flyttat fram i stort sett hela laget. Minuten innan kom också ett halvläge där LSK hade chansen att kvittera.

Sett till målchanser var det jämnt mellan lagen och LSK kom till ett flertal lägen och ofta var det Jakob Olsson som avslutade.

– Det gäller att göra mål och de gör tre, vi ett. Det gör något bättre än oss så det är skit samma om vi har lika många avslut.

Är ni närmare en seger när ni har roligt på planen?

– Det är en positiv känsla, vi spelar en helt annan fotboll än vi har gjort tidigare under säsongen. Vi behövde en nytändning när det har gått som det har gjort. Nu blev det förlust ändå men känns ändå som ett steg framåt.

Är du hoppfull inför avslutningen av säsongen?

– Absolut. Vi ska lösa det här.

Vad talar för att Ljungskile är ett superettanlag även nästa år?

– Kolla på hur får ihop det i dag, stundtals spelar vi bra och kan vi bara radera några misstag bakåt och vara lite mer noggranna framåt så ska det inte vara några problem att knipa några trepoängare.

Öis-supportrarna reagerade med burop riktade mot Jakob Olsson vid nästan varje tillfälle som han hade bollen. Något som inte verkade påverka den förre Örgrytespelaren nämnvärt.

– Är det avblåst så kan jag höra det lite men det är inget jag bryr mig om. Det är fokus på matchen. Förhoppningsvis har jag gjort något bra om de buar åt mig. De saknar mig kanske?, säger Olsson.