Samma plats – ny match. I förra årets SM-final vann IFK Göteborg över IFK Uddevalla med 5–4 i Agnebergshallen. Här syns Nicklas Asp i en närkamp med Petrit Zhubi.
Samma plats – ny match. I förra årets SM-final vann IFK Göteborg över IFK Uddevalla med 5–4 i Agnebergshallen. Här syns Nicklas Asp i en närkamp med Petrit Zhubi.

Utmanarna är favoriter mot mästarlaget

IFK Uddevalla har aldrig slagit IFK Göteborg. Men när de möts på onsdagen är det omvända roller. "De är storfavoriter", säger Göteborgs Nicklas Asp.

ANNONS
|

En match som är repris på de två senaste årens SM-finaler. En match mellan mästarklubben från Göteborg och utmanaren från Uddevalla. Men nu är styrkeförhållandena omvända.

IFK Uddevalla leder serien och IFK Göteborg har ingen chans att ta sig till slutspel. I Agnebergshallen är det hemmalaget som är favoriter.

I Göteborg spelar landslagets lagkapten och en av Sveriges mest meriterade futsalspelare, Nicklas Asp. Han berättar att det är med en annan inställning än vanligt som hans lag kommer till Uddevalla på onsdagen.

– En annorlunda situation för oss som alltid har varit med i toppen. Det är ett mellanår och det finns en viss mättnadskänsla. Vi fick lite motstånd i början på året och har varit en tuff säsong för laget rent mentalt, säger Nicklas Asp som också nämner att laget tappat några tongivande spelare.

ANNONS

Den 21 februari 2016 var senast Nicklas Asp spelade i Agnebergshallen. Givetvis med glada minnen från SM-guldet.

– En oerhört bra match. Jämn och med mycket publik på läktarna. En oerhörd lycka i slutet när vi vann.

Blåvitt vann kamratmötet. Det var inte första gången.

– Vi har faktiskt aldrig förlorat mot Uddevalla – någonsin. Jag tror att det är på tio matcher eller något liknande, men det är en helt annan situation nu. Uddevalla är storfavoriter och ska väl vinna med hemmastödet och formkurvan. Vi är underdogs och har ingen press på oss.

Nicklas Asp är bohusläning och uppvuxen på Orust. Myckleby IK är moderklubben och även om han bott i Göteborg i 15 år finns rötterna kvar i Svanesund där många släktingar bor.

När det inte blir ett tredje raka SM-guld så tror Asp att guldet hamnar i Bohuslän – hos IFK Uddevalla.

– De har alltid varit bra individuellt och offensivt. I år har de mer struktur och är stabilare defensivt, det är inte förvånande utan är imponerande att de fortsätter att utvecklas. Jag tror att de kommer lyfta SM-pokalen. Borås är bra individuellt, men har brister defensivt, säger Nicklas Asp.

ANNONS