IFK Uddevalla fick jubla i DM-matchen mot IFK Lane. (Arkivbild)
IFK Uddevalla fick jubla i DM-matchen mot IFK Lane. (Arkivbild)

Väntad vinnare i DM:s kamratmöte

IFK Uddevalla skickade ut ett ungt lag i årets första DM-match mot IFK Lane på tisdagskvällen.

ANNONS
|

Det skiljer tre divisioner mellan Lane (femman) och Uddevalla (tvåan) och det skulle visa sig, trots att bortalaget inte hade hela A-truppen med.

Fredrik Brändén, Andreas Johansson och Sebastian Jaconelli stod för rutinen i matchen som slutade 9–1 till Uddevallakamraterna. Mittbacken Johan Ewerlöf gjorde tre mål, samtliga på nick efter frispark och hörna.

IFK Uddevallas tränare var nöjd med sitt lag och plussade extra för de unga talangerna som fick chansen. Abbas Rezaie och Adeek Galleyr har inte ens tränat med A-truppen före matchen.

– Det var roligt att se dem. Finns spännande spelare underifrån och det är nyttigt för dem att vara med, säger Jörgen Ericson som har en del sjukdomar och småskavanker i laget.

ANNONS

Storsegern var inte mycket att säga om.

– Vi fick bra utdelning tidigt och det ska vara den här skillnaden. Fullt rättvist och jag är alltid nöjd med att vinna matcher. Inställningen och attityden var påkopplad och det är alltid svårt att göra mål på beställning, fortsätter Ericson.

DM spelas i fem gruppspel med fyra eller fem lag i varje. Klubbarna är indelade geografiskt och gruppvinnarna samt tvåorna från femlagsgrupperna går till kvartsfinal.

ANNONS