Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Värvningen av Valon Gashi blev misslyckad för Oddevold. Den tänkta skyttekungen fick bara 337 minuter i speltid, knappt fyra hela matcher totalt, och lämnade klubben utan att göra mål. Vilken som blir 29-åringens nästa klubb är inte klart.  Bild: Håkan Fredriksson
Värvningen av Valon Gashi blev misslyckad för Oddevold. Den tänkta skyttekungen fick bara 337 minuter i speltid, knappt fyra hela matcher totalt, och lämnade klubben utan att göra mål. Vilken som blir 29-åringens nästa klubb är inte klart. Bild: Håkan Fredriksson

Valon Gashi värvades som en målskytt – lämnar med ett klent facit

Han värvades till Oddevold som en utpräglad målskytt. Men nu lämnar Valon Gashi med noll mål på kontot.
– Vi lyckades inte ihop, säger sportchefen Johnny Schöön.

När Valon Gashi skrev på för Oddevold i februari 2019 kunde han stoltsera med fin statistik: 54 mål på de tre senaste säsongerna i division 2.

– Vi tycker att han är en utpräglad målskytt. Han är en rörlig och hårt arbetande forward. Och framför allt: han har en fin känsla för var han ska dyka upp i straffområdet, sa Johnny Schöön när Valon Gashi presenterades.

Verkligheten blev en annan.

Under Janne Carlssons ledning var Valon Gashi uttagen i samtliga matcher, men fick aldrig starta på tolv matcher. Som tidigast fick han hoppa in i 67:e minuten och spelade totalt 73 minuter.

"Även vårt ansvar"

Facit med Lennart ”Kral” Andersson som tränare: tre matcher från start, ett inhopp och noll mål.

Under onsdagskvällen gick Oddevold och Gashi skilda vägar.

– Vi värvade honom för att han skulle göra mål och några sådana har han inte gjort. Samtidigt fick han inte riktigt chansen under Janne Carlsson. Helt enkelt lyckades vi inte ihop och det är även vårt ansvar, säger Johnny Schöön.

Han fortsätter:

– Valon har gjort vad han har kunnat och har alltid kämpat trots att han har fått lite speltid. Han är en bra kille och vi ville inte stoppa honom när han ville lämna. Han är en mycket bättre fotbollsspelare än vad han har lyckats få fram hos oss.

Tunt med forwards

Det betyder att Oddevold har två alternativ som kan spela som forward: Pelle Ödlund och Ajdin Zeljkovic.

– Det är lite tuffa tider nu gällande klubbens ekonomi (tjänsten som föreningens klubbchef har nyss avvecklats, reds anm.) och kan inte värva spelare om vi inte har pengar till det. Kanske lyfter vi upp någon spelare från vår ungdomsakademi eller så får vi titta på andra forwardsalternativ utanför klubben.

Bohusläningen har sökt Valon Gashi för en kommentar.