Slutsnackat? Kristian Legiec har fått fem varningar under årets SFL. En till och han blir avstängd – precis samma läge som åtta lagkamrater också är i. (Bilden är ett montage)
Slutsnackat? Kristian Legiec har fått fem varningar under årets SFL. En till och han blir avstängd – precis samma läge som åtta lagkamrater också är i. (Bilden är ett montage) Bild: Bildbyrån

Varning för varningar – gula kort kan ställa till det

Nio spelare i IFK Uddevalla riskerar avstängning under slutspurten av Svenska futsalligan.
– Jag kan inte springa runt och tänka på det, säger Kristian Legiec.

ANNONS

Efter spelledigt i två veckor är det dags för nya matcher i SFL för IFK Uddevalla. Fyra omgångar återstår och två av dem spelas i helgen. Borta mot Torslanda på fredag och Örebro SK hemma på lördag.

Revbensskadade Petrit Zhubi är redo för comeback efter att ha missat ett par veckor. Ett i övrigt friskt lag ger tränaren Hector Maravilla stora valmöjligheter när han ska matcha laget.

– Vi har en helt skadefri trupp just nu och det känns väldigt bra. Vi har alltid svårt att ta ut laget på grund av konkurrensen men extra svårt just nu, säger IFK-tränaren.

ANNONS

"Varningar tillhör sporten"

Något som kan ställa till det för IFK Uddevalla är avstängningar. Till matchen mot Torslanda är ingen spelare borta på grund av tidigare varningar – men många ligger i farozonen.

Hela nio spelare är ett gult kort från en matchs avstängning.

– Vi har klarat oss bra och samma nio var i samma läge mot Djurgården, men spelade smart. Händer det så händer det för varningar tillhör sporten och det ska inte påverka oss under spelet, säger Maravilla.

Hector Maravilla inför matchen mot Torslanda: "De är tuffa att möta för att de är fysiskt starka och springer mycket. Ett professionellt lag som alltid kämpar oavsett om de ligger under. Men vi har aldrig tappat poäng mot dem så vi är nog mer en mardröm för dem än tvärt om"
Hector Maravilla inför matchen mot Torslanda: "De är tuffa att möta för att de är fysiskt starka och springer mycket. Ett professionellt lag som alltid kämpar oavsett om de ligger under. Men vi har aldrig tappat poäng mot dem så vi är nog mer en mardröm för dem än tvärt om" Bild: Håkan Fredriksson

De nio som bör hålla sig undan domarens notbok är Fehim Smajlovic, Kristian Legiec, Albert Hiseni, Emilio Rossi, Fredrik Söderqvist, Granit Berisha, Mido, Mergim Berisha, Petrit Zhubi och Robert Bagger.

– Jag kan inte springa runt och tänka på det, i alla fall inte i början av matcherna. I slutet kan det vara lite lugnare och om vi leder med 4–0 så behöver man inte dra någon i tröjan eller så, säger Kristian Legiec som toppar IFK Uddevallas varningsliga tillsammans med Fehim Smajlovic.

"Van vid att snacka med domarna"

Fem varningar under en lång säsong är rimligt tycker IFK:s landslagsman.

– När jag är inne i matcherna så kan det bli så och det är nog bara en varning för snack. Jag är lagkapten i landslaget och van vid att snacka med domarna men i IFK är jag inte kapten och glömmer av det då och då, säger Legiec.

ANNONS

I SFL – och alla andra serier inom svensk fotboll och futsal – blir spelare avstängda i en match efter en tredje varning. Sedan efter den sjätte, nionde, tolfte och så vidare.

Fakta: Varningsligan i IFK Uddevalla futsal

Fehim Smajlovic 5

Kristian Legiec 5

Albert Hiseni 3

Fredrik Söderqvist 2

Granit Berisha 2

Mido 2

Mergim Berisha 2

Petrit Zhubi 2

Robert Bagger 2

Emilio Rossi 2

ANNONS