Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

”Vi har inget att förlora”

Ljungskile tar sig an den ”omöjliga” uppgiften att skrälla mot IFK Göteborg. En spelare i laget vet hur man gör. Jonathan Gustafsson har gjort det förut.

När Svenska cupen lottades för två år sedan hamnade Ljungskile och IFK Göteborg i samma grupp. Mötet på Valhalla IP blev inget roligt minne för de grönklädda då Blåvitt vann med 5–0.

Nästan precis två år senare är det dags igen.

I lördagens cupmatch på Bravida arena är givetvis IFK Göteborg skyhöga favoriter. Men skrällchansen finns alltid. Fråga bara Ljungskiles nyförvärv Jonathan Gustafsson.

I samma grupp som LSK och IFK spelade i 2015 fanns också division 2-klubben FC Trollhättan. I första matchen tog de emot IFK Göteborg och när de 18-faldiga svenska mästarna ledde med 2–0 efter en timmes spel var det väldigt lite som talade för en skräll.

Men. 2–1 följdes av 2-2 i den 78:e minuten. Kvitteringsmålskytt: Jonathan Gustafsson.

– Jag kommer väl ihåg det. Det var en relativt jämn match där de tog ledningen och vi kom tillbaka. David Bennhage reducerade och jag satte 2-2. Sedan gjorde jag även 3-2 som blev bortdömt för offside och det var bittert, säger anfallaren som sedan en månad tillbaka tillhör Ljungskile.

För två år sedan spelades matchen på Edsborgs naturgräs och det hade givetvis FCT nytta av. När Ljungskile möter Blåvitt på lördag är det konstgräs och bättre förutsättningar för ett snabbare spel. Något som borde gynna hemmalaget.

– Allting går om man har rätt inställning. Vi ska ha respekt för dem på ett bra sätt och större skrällar har hänt. Ingenting är omöjligt och vi har inget att förlora, säger Jonathan Gustafsson.

Vad krävs för att ni ska kunna skrälla mot IFK Göteborg?

– Försvarsspelet måste sitta och vi måste vara synkade hela tiden. Sedan får vi ta tillvara på de chanser vi får på fasta situationer och omställningar. Vi kommer att straffas hårt om vi gör misstag. Vilja slår klass alla dagar i veckan och vi har många bra spelare också. Det blir en rolig match att spela.

Ljungskile är inne i en tuff träningsperiod och många spelare är nya för säsongen. Jonathan Gustafsson tycker att han kommit in i laget bra.

– Det märks att Ljungskile som klubb varit med högre upp i många år. Allt runt omkring är proffsigt. Vi blir bättre och bättre för varje träning och det kommer vi att få betalt för när serien drar igång.

Hur går det på lördag?

– Vi vinner med 2–1 och jag tror att Jakob Olsson gör segermålet, säger Jonathan Gustafsson som i och för sig som gärna tar på sig hjälterollen.

– Det är klart att jag vill avgöra själv, givetvis.

Och han har ju varit med och skrällt mot IFK Göteborg förut.

Se höjdpunkterna från FC Trollhättan-IFK Göteborg här under, där Jonathan Gustafsson intervjuas i slutet: