David Johannesson (i vitt) under matchen mot Ljungskile den 2 juli.
David Johannesson (i vitt) under matchen mot Ljungskile den 2 juli.

Vilken klubb värvar David Johannesson?

David Johannesson var intressant för två Uddevallaklubbar. Nu har han tackat nej till den ena.

ANNONS
|

David Johannesson gjorde succé i Ljungskile för två säsonger sedan. 14 mål i superettan gav kval till allsvenskan där LSK föll mot Gefle.

Efter det lämnade dalslänningen för Varbergs Bois. Inför årets säsong bytte han till Gais men har inte lyckats ta en ordinarie plats i grönsvart.

Johannesson har spelat 10 av 15 seriematcher (inga mål) i år, och endast en av dem från start. Bohusläningen pratade med David Johannesson som på tisdagsförmiddagen var på väg till Trelleborg för match med Gais U21-lag.

– Det har varit begränsat med speltid, och jag vill ju spela, säger Johannesson som har kontrakt med Gais över nästa säsong också.

ANNONS

Långtidsskador på Gabriel Altemark Vanneryr i Ljungskile och Johan Patriksson i Oddevold gör att de kollar på tänkbara ersättare. En som ryktats till båda klubbarna är David Johannesson som tackade nej till FC Trollhättan under måndagskvällen.

Ett nej som också gäller för Oddevold.

– David Johannesson ringdeoch meddelade att det inte blir något, jag tror att han blir kvar i Gais eller går till en annan klubb i superettan, säger Oddevolds Johan Ederwall som söker vidare efter offensiva förstärkningar.

– Vi sitter inte i sjön, vi söker en forward men det gäller att hitta rätt spelare och att få ihop det ekonomiskt, fortsätter han.

I Ljungskilelägret vill man inte kommentera om de diskuterat David Johannessons namn.

– Vi kommenterar ingenting innan det är klart, säger tränaren Jonas Olsson som just nu också har skadade anfallare i Tim Nilsen och Hannes Stiller.

– Vi tittar på vad det är för skada på Hannes men han brukar ju kunna komma tillbaka snabbt. Tim har en stukning (foten) och vi hoppas att han kan vara med på lördag, fortsätter LSK-tränaren.

David Johannesson meddelar själv att det kan hända något inom det närmaste.

– Det är intensivt och kul att vara eftertraktad trots att jag inte spelat så mycket, säger han.

ANNONS

David Johannesson gjorde 22 mål på 59 matcher för Ljungskile och 8 mål på 27 matcher för Varberg i superettan.

ANNONS