Testas i LSK. Emil Eliasson spelade senast med Utsiktens BK.
Testas i LSK. Emil Eliasson spelade senast med Utsiktens BK.

Ytterback och målvakt provspelar med Ljungskile

Två nya ansikten får visa upp sig när Ljungskile möter Vänersborg i onsdagens träningsmatch.

ANNONS
|

I lördags spelade Ljungskile sin första hemmamatch för året. Den andra kommer redan på onsdagen då division 2-klubben Vänersborgs IF gästar Uddevalla arena.

Självförtroendet i LSK-lägret är på uppåtgående sedan de slog Arameisk-Syrianska med 2–0 i den avslutande gruppspelsmatchen i Svenska cupen. Nyförvärven Patrik Wallin och Tommy Filipovic gjorde sina första mål i den gröna tröjan, den senare som ende LSK-inhoppare i matchen.

– Ett väldigt bra svar där vi var intensiva. Jag kanske betonade för mycket att Sirius var passningsskickliga så att grabbarna blev passiva i tanken mot dem. Nu vann vi boll hela tiden och all eloge till grabbarna som lade ett hårt arbete. Det enda var att vi kanske skulle ha varit lite mer noggranna i offensiven, säger LSK-tränaren Glenn Ståhl.

ANNONS

I veckomatchen gör Ståhl ett antal förändringar i laget, bland annat kommer det att bli debut för Viktor Mollapolci som ska spela de första 45 minuterna. Han inleder i anfallet med Tommy Filipovic.

Ytterligare två nya ansikten startar för Ljungskile. Zac Lubin, amerikansk målvakt som tidigare har spelat med Patrik Wallin i IFK Luleå, är 27 år och har gjort två träningar med LSK. Dessutom testas Emil Eliasson, 22-årig ytterback från Gais och senare Utsikten.

Tre spelare vilas på grund av lättare känningar eller försiktighetsåtgärder.

– Robin Strömberg fick en tackling på vaden senast, David Frölund har en liten känning i ljumsken och Alexander Mellqvist vilar sitt knä som reagerar lite när planerna är hårda. Det gäller att vi är kloka med belastningen, säger Glenn Ståhl.

Samtidigt som spelare vilas får andra chansen i deras ställe.

– Alla får en möjlighet att visa upp sig och jag ser positivt på det. Det gör att vi får en konkurrenssituation, fortsätter tränaren som låter flera spelare få 45 minuter vardera.

I motståndarna VIF spelar den förre Ljungskilespelaren David Bennhage. I LSK var han högerback men numer är han målspottare. Under förra året gjorde 34-årige Bennhage 19 seriemål då Vänersborgs IF via kval tog steget upp i division 2.

ANNONS

Avspark

Träningsmatch, Uddevalla arena: Onsdag 19.00

Ljungskile SK–Vänersborgs IF

Startelvan: Zac Lubin – Emil Eliasson, Linus Dahl, Peter Mandic, Gustav Hallberg – Niclas Holgersson, Patrik Wallin, Jonathan Gustafsson, Simon Svanberg – Tommy Filipovic, Viktor Mollapolci.

ANNONS