Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Zhubi nöjd efter debuten för IFK

Ett bekant ansikte dök upp i IFK Uddevalla i lördagens träningsmatch - nämligen Petrit Zhubi.

När laguppställningen inför derbyt mellan Oddevold och IFK Uddevalla dök upp fanns ett bekant namn med – Petrit Zhubi. Och efter utdragna förhandlingar under förra veckan är han nu klar för uddevallaklubben. Matchen mot Oddevold var hans första fotbollsmatch sedan i somras.

– Ja, det kändes bra, jag kände mig ovanlig pigg men kommer säkert att känna av detta sedan, säger Petrit som spelade omkring 75 minuter i matchen innan Linus Skarin ersatte honom.

Han är lite förvånad att det gick så lätt mot ett uddlöst Oddevold.

– Vi hade en tanke hur vi skulle spela och vinna matchen och vi följde den planen exakt som Jörgen och Tony sa att vi skulle göra. Vårt kontringsspel är riktigt bra, säger Zhubi efter matchen.

Annars har det mesta kretsat kring futsal den senaste tiden för 29-årige Petrit Zhubi som är nybliven svensk mästare med IFK Uddevalla. När det gäller fotbollen har det varit mer oklart var han ska spela kommande säsong.

– Tanken var att jag skulle testa ett äventyr i Asien, närmare bestämt Kuwait, men när det sprack blev Uddevalla intressant, säger Petrit Zhubi som ska kombinera fotbollsspelande med studier på distans i personlig träning, idrottsskador och kosthållning.

Zhubi har tränat med IFK Uddevalla ett tag för att hålla i gång. Efter två säsonger i Norge vill han ha ett miljöombyte. Allt för att få tillbaka motivationen för fotbollen efter att han ratades av Gais i sista stund våren 2015. Tanken är också att han ska vara ett öga i Bohuslän åt brodern Mentor Zhubis agentverksamhet.

– En agent- eller tränarkarriär lockar mig inte men jag ska ha lite koll åt brorsan på intressanta spelare, säger han.

Futsalkarriären kommer även fortsättningsvis att vara viktig för Zhubi. Något som ska gå att kombinera med fotbollsspel i IFK Uddevalla. Efter SM-guldet väntar nu kval till Champions Legaue för IFK Uddevalla bland annat.

– Futsalen är väldigt rolig så där har jag fortfarande ambitioner med landslaget bland annat. Det lockar att vara med och spela i Europa, säger Zhubi.